Borgmester Dorte Meldgaard sammen med årets Frivilligprismodtager 2015, Klub Vest, der holder til på Hillerødholmsskolen. Foto: Claus Beyer

Borgmester Dorte Meldgaard sammen med årets Frivilligprismodtager 2015, Klub Vest, der holder til på Hillerødholmsskolen. Foto: Claus Beyer

Årets Frivilligpris:

”Et alternativ til en negativ livsstil”

Så beskriver årets Frivilligprismodtager, Klub Vest, sig selv og der var masser af ros fra borgmester Dorte Meldgaard, da hun uddelte prisen fredag eftermiddag i Støberihallen

Af
Af Claus Beyer

På den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag' der blev der landet over uddelt priser til årets frivillige personer eller organisationer, og i Hillerød var det fjerde år i træk, at kommunens frivilligpris blev uddelt. De tre foregående år er prisen gået til en enkelt person, men i år gik prisen til en gruppe frivillige, der står bag Klub Vest.
Borgmesteren sagde til de frivillige bag klubben:
”En stor del af de unge, der kommer i Klub Vest, er unge, som er vanskeligt stillet socialt, en del af dem har en belastende hverdag og en i mange sammenhænge udfordrende adfærd. For en del ville alternativet til Klub Vest være at 'hænge ud på gaden'.”
”I får prisen for et kæmpe engagement i dagligdagen og for at have skabt et ekstra hjem og opbakning for unge mennesker, der har behov for en voksen kontakt og støtte. I kalder jeg selv for 'et gratis alternativ til en negativ livsstil' og 'et fristed fra den til tider belastede hverdag, i et fordomsfrit miljø hvor de kan få en masse positive oplevelser',” fortsatte Dorte Meldgaard.
”Nogle af de oplevelser I giver – og skaber med de unge er fodboldturneringer, teaterture, arrangementer i TV-byen, Superliga fodboldkampe, ishockey, sportsdage, arbejdsdage, madarrangementer, musikkoncerter, backgammonturneringer, FIFA turneringer, brætspilsaftener, fisketure, filmaften, pokerturnering, fastelavnsfest, halloween, julearrangementer med bingo, temaaftener, sommerferieaktiviteter, pigeovernatninger, scooter- og cykel-værkstedstræf, overlevelsesture og samarbejde med andre klubber,” fortsatte borgmesteren inden hun sluttede og overrakte blomst, gave og check til Klub Vest.
”Det formår I at gøre med et lavt og usikkert budget – men til gengæld en kæmpe stor og meget engageret frivillig indsats. Det har I gjort i tre år, det er jeg rigtig glad for. Det er en fornøjelse for mig at overrække Frivilligprisen 2015 til de frivillige i Klub Vest.”

null

Publiceret 26 September 2015 11:00