-Vi har en nedslidt bymidte, som slet ikke lever op til den standard, som en slotsby skal have, siger C4-direktør Erik Helmer Pedersen til Hillerød Posten. Foto: Lars Schmidt

-Vi har en nedslidt bymidte, som slet ikke lever op til den standard, som en slotsby skal have, siger C4-direktør Erik Helmer Pedersen til Hillerød Posten. Foto: Lars Schmidt

Erhvervsforening:

Godt at der nu kommer fokus på bymidten

Direktør i C4 Erik Helmer Pedersen mener ikke, at den nedslidte bymidte lever op til standarden for en slotsby

Af
Lars Schmidt

Direktøren for C4, Erik Helmer Pedersen, er glad for, at protesterne mod den iøjnefaldende manglende renholdelse og vedligeholdelse af bymidten denne sommer nu trækker store overskrifter.
For det kan nemlig betyde, at der kommer skub i det såkaldte Town Centre Management-samarbejde om bymidten, hvor ejendomsejerne, de handlende og kommunen bliver fælles om at koordinere aktiviteter og indsatser for det centrale Hillerød.
Og han vil bestemt ikke afvise, at TCM-parterne frem over vil kunne stå renholdelse og vedligeholdelse af bymidten.
"Det er godt, at der nu kommer fokus på bymidten. Vi har alle en fælles interesse i, at byen fremstår lækker og indbydende. Det gør den ikke, som den ser ud nu," fastslår Erik Helmer Pedersen over for Hillerød Posten:
"Vi har en nedslidt bymidte, som slet ikke lever op til den standard, som en slotsby skal have."

Mange turister i år

"Bymidten i år har set meget værre ud end tidligere år. Gågaden har været gravet op, og det har givet uro. Efterfølgende har man måske ikke fået rigtigt gang i de daglige rutiner med renholdelse og ukrudtsbekæmpelse," siger han til Hillerød Posten:
"Og det er meget beklageligt, at byen ikke har taget sig godt ud i år, for netop i år har vi haft rigtig, rigtig mange turister i byen. I Malmø, hvor man kører med Town Center Management, står man sammen og er fælles om disse ting. Og det virker. Derfor synes jeg, at det giver mening, at renholdelsen af bymidten lægges ind under TCM-systemet."
Vil i dialog med kommunen
C4 og Cityforeningen vil derfor hurtigst muligt tage sagen op med kommunen.
Her har man nemlig før sommerferien politisk godkendt, at renholdelse og vedligeholdelse af bymidten - sammen med hele vej- og parkområdet - udliciteres til HedeDanmark. Det sker pr. 1. oktober i år.
Og nu er man også så småt ved at gå rigtig godt i gang med de indledende politiske forhandlinger om budgettet for 2016.
"Jeg tror ikke, at løbet er kørt endnu. Men vi vil snarest tage en diskussion med kommunen om, hvordan vi får kørt det videre også efter, at udliciteringen er trådt i kraft," siger Helmer.

null

Publiceret 30 July 2015 00:00

SENESTE TV