Ansøgerantallet til Hillerøds campus er stabiliseret, mener dekan.

Ansøgerantallet til Hillerøds campus er stabiliseret, mener dekan.

Hillerøds campus har nået sit mætningspunkt

Der er samlet set cirka lige så mange ansøgere, som vil studere på Hillerøds campus som sidste år

De sidste mange år har Hillerød Posten på denne tid af året kunne bringe nyheden om, at endnu flere unge har søgt ind på uddannelserne på Hillerøds campus - men ikke i år.

For nu hvor årets kvote 1-ansøgninger til uddannelserne i UCC's campus i Nordsjælland er talt op, viser der sig en lille tilbagegang på en procent.

"Det er en stabilisering i antallet af ansøgere. Det er udtryk for, at nu er campus fyldt op, og vi kan snart ikke proppe flere studerende ind," siger dekan for pædagog- og sundhedsuddannelserne, Lisbeth Lykke Harsvik.

Ser man nærmere på tallene for de enkelte uddannelser, er der store forskelle. Mens uddannelserne til fysioterapeut og pædagog oplever tilbagegang i år, går det fremad for både sygeplejerskeuddannelsen og uddannelsen til psykomotorisk terapeut.

Hele 20 procent færre har i år ønsket at begynde at læse til pædagog i Hillerød, viser tallene:

"Pædagoguddannelsen går tilbage med otte procent på landsplan og tager så et ordentlig dyk her i Nordsjælland. Jeg har ikke nogen eksakt forklaring på, hvorfor, men det kan handle om, at børnetallet ikke er stigende, og folk måske ser på, at der derfor er beskedne muligheder på arbejdsmarkedet," siger Lisbeth Lykke Harsvik.

Der er dog stadig hele 824, som har søgt ind på uddannelsen, som dermed bliver fyldt op.

"Det er fortsat landets største uddannelse, og ansøgerantallet er gået frem i mange år. Så det er forventeligt, at det kunne tage et dyk," mener dekanen.

Fysioterapi med højt snit

Karaktersnittet er stadig højt til at komme ind på fysioterapeutuddannelsen, forklarer hun, og det kan måske afholde nogle fra at søge.

Sygeplejerskeuddannelsen går til gengæld en spændende fremtid i møde, nu hvor Nordsjællands kommende hospital skal bygges i Hillerød. Det kan være en af årsagerne til, at 12 procent flere end sidste år har søgt om optagelse på uddannelsen.

Uddannelsen til psykomotorisk terapeut - tidligere afspændingspædagog - er gået frem med hele 24 procent.

"Vi har arbejdet rigtig meget med den uddannelse og skabt en god sammenhæng mellem teori og praksis, og det tiltrækker mange studerende. De unge vil gerne arbejde med mennesker, krop og psyke, og denne uddannelse får de elementer til at hænge sammen," siger hun.

Fremtiden ser lys ud for Hillerøds campus, mener Lisbeth Lykke Harsvik:

"Vi flyttede ind i 2012 og er nu klar til en ny udvikling, hvor vi begynder at arbejde endnu mere sammen med lokalsamfundet og bliver mere udadvendte. Jeg er helt overbevist om, at vi også i fremtiden får fyldt op med studerende".

Ansøgertallene.

Ansøgertallene.

Kvote 1-ansøgninger, Hillerød

Fysioterapeut: 14 procent færre end sidste år

Psykomotorisk terapeut: 24 procent flere end sidste år

Pædagog: 20 procent færre end sidste år

Sygeplejerske: 12 procent flere end sidste år

Publiceret 15 July 2015 06:30

SENESTE TV