Klaus Markussen stemte torsdag formiddag på Hillerødsholmsskolen med to af skolens elever, tvillingedøtrene Shiri og Elinor, 10 år. Foto: Lars Schmidt

Klaus Markussen stemte torsdag formiddag på Hillerødsholmsskolen med to af skolens elever, tvillingedøtrene Shiri og Elinor, 10 år. Foto: Lars Schmidt

Lige ved for Markussen:

Nu går han efter borgmesterposten

Klaus Markussen (V) var lige ved og næsten med et meget flot personligt valg, men røg fra ved fintællingen

Af
Lars Schmidt

Allerede inden det endelige valgresultat var officielt, kiggede Venstres lokalepidskandidat, viceborgmester i Hillerød Klaus Markussen, fremad. I en erkendelse af, at han ikke kommer i Folketinget i denne omgang.
"Jeg kommer ikke ind, for jeg har ikke fået nok personlige stemmer i Frederikssundkredsen, hvor Hans Andersen fik ca. 3.700 personlige stemmer," sagde han sent fredag eftermiddag til Hillerød Posten:
"Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at det ikke blev mig. Men med en samlet tilbagegang på 13 mandater og med tre rigtig dygtige Venstre-kandidater i Folketinget, Claus Hjort, Sophie Løhde og Hans Andersen, så er det fuldt fortjent, at de får mulighed for at fortsætte."
Klaus Markussen fik et flot personligt valg i Hillerødkredsen, hvor han kom ind på en samlet fjerdeplads efter Anders Samuelsen, Christine Antorini og Nick Hækkerup, men et godt stykke foran de tre valgte partifæller.

Overvejelserne

Markussen fik samlet set 2.386 stemmer i kredsen, og heraf de 1.442 i Hillerød Kommune. Et tal, som han brug som rygstød for sit nye fokus:
"Lige nu overvejer jeg meget kraftigt, om ikke det skal være sidste gang, jeg stiller op til Folketinget. Mange har i denne valgkamp sagt til mig her i Hillerød, at de ikke stemte på mig, fordi de synes, at jeg skal være Hillerøds næste borgmester," siger Klaus Markussen:
"Og de ønsker agter jeg at indfri i 2017. Den næste borgmester i Hillerød skal være fra Venstre," siger han og giver sin kampagne følgende ord med på vejen:
"Jeg besluttede mig meget tidligt for at tale om Venstres mærkesager og mine egne mærkesager. Dermed besluttede jeg også, at jeg ikke på noget niveau ønskede at deltage i nogen form for mudderkastning. Jeg har ført en meget synlig kampagne og har fået stor hjælp fra en masse mennesker. Det er jeg meget taknemmelig for," slutter han.

null

Publiceret 19 June 2015 00:00