Børge Thomsen på Gartnervænget fik sig en brouchure.

Børge Thomsen på Gartnervænget fik sig en brouchure.

FV15:

"Jeg sørger for at få fat i folk på vej op ad trappen"

Enhedslistens Torben Kjærs kampagnespor førte til villakvarter i Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Selvom man står et stykke nede på partilisten, kan man sagtens føre valgkamp, og det er lige præcis det, Enhedslistens Torben Kjær er i gang med. Han bor i Hillerød og er et kendt ansigt i byen. Som blind har han dog lidt udfordringer af og til, når han er ude for at føre kampagne og snakke med måske kommende vælgere.
"Jeg plejer at stille mig for enden af en trappe, når jeg er ude på stationerne og dele materiale ud. Ellers er det for nemt for folk bare at gå forbi mig," siger Torben Kjær, der er blind.
"Ellers er jeg også ude med andre kandidater i grupper, og så er det lidt nemmere."
Ved valget til regionsrådet i Region Hovedstaden i 2013 blev han valgt ind for sit parti, Enhedslisten, og inden det har han været formand for handicaprådet i Hillerød Kommune.
Nu er han stillet op i Rudersdalkredsen for sit parti, men man kan godt stemme på ham i Hillerød, fordi begge kredse er en del af Nordsjællands Storkreds.
"Det bliver nok sidste valgkamp til folketingsvalget for mit vedkommende. Om jeg stiller op endnu engang til regionsrådet, har jeg ikke helt bestemt mig for endnu, men det kunne være spændende at tag en periode til," siger Torben Kjær.


Masser af debatindlæg

Torben Kjærs valgkamp har bestået af at dele materiale ud og skrive en del læserbreve - både til Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Posten.
"Jeg passer også min hjemmeside og sender en mail ud til mennesker, jeg kender, når der er nyt på den," siger han.
Da Hillerød Posten møder ham, er han sammen med sin hustru Helle Kjems ude at dele brochurer ud i postkasser på Gartnervænget.
"Ja, hun har jo lidt nemmere ved at finde postkasserne end mig," siger Torben Kjær.
Torben Kjær er at finde et stykke nede på opstillingslisten fra Enhedslisten. Partiet har partiliste, og 
"Jeg er ude efter de personlige stemmer, for så er der en mulighed for at komme ind som suppleant. Det er set før, at folk er kommet ind på den måde, og det er da værd at gå efter," siger Torben Kjær.


Torben Kjær og hans hustru Helle Kjems er her ude og dele valgmateriale ud.

Torben Kjær og hans hustru Helle Kjems er her ude og dele valgmateriale ud.

Torben Kjær

  • Torben Kjær er 59 år gammel og sidder i regionsrådet.
  • Stiller op til folketingsvalget for Enhedslisten
  • Hans mærkesager er ifølge altinget.dk lige og gratis adgang til sundhedsvæsnet, anstændighed for ældre og handicappede, og hans mærksag for EU er at gøre det til et samarbejde mellem reelt selvstændige lande.

Publiceret 12 June 2015 10:00

SENESTE TV