Hillerød får en stor multihal med 3.000 siddepladser. Hallen kan bruges til store sports- og koncertbegivenheder. Foto: Lars Schmidt

Hillerød får en stor multihal med 3.000 siddepladser. Hallen kan bruges til store sports- og koncertbegivenheder. Foto: Lars Schmidt

Multihal får stor betydning for Hillerød

Hallen opføres ved Frederiksborgcentret for 120 mio. kroner og indvies, når centret 11. november 2017 fejrer 50-års jubilæum

Af
Lars Schmidt

Der er glæde i kommunen og i FrederiksborgCentret, for på det lukkede møde i byrådet onsdag aften i sidste uge blev det besluttet, at Hillerød Kommune stiller en garanti på 33 mio. kroner til en multihal ved centret.

Garantien betyder, at den selvejende institution FrederiksborgCentret nu kan gå i gang med de planer, der har været under udarbejdelse i fem år, og som betyder, at centret bruger 120 mio. kroner på at opføre hallen.

Multihallen vil få plads til op til 3.000 siddende tilskuere til enten store idræts-, musik- og teaterarrangementer. Og det vil gøre hallen til den største af sin slags i Nordsjælland.

En god nyhed

“Det er en god nyhed for FrederiksborgCentret, for Hillerød Kommune og ikke mindst for os, der bor i kommunen. Nu får vi en kæmpe hal, som betyder, at vi har mulighed for at holde internationale og nationale idrætsstævner og store kulturelle begivenheder,” siger borgmester Dorte Meldgaard (C) i en pressemeddelelse om beslutningen.

Over for Hillerød Posten uddyber hun:

“Multihallen vil være med til at skabe opmærksomhed og trække flere mennesker hertil som besøgende. Hallen vil gøre det muligt for os at gøre en masse ting, som vi ikke før har kunnet.”

“Multihallen vil trække flere mennesker hertil,” siger borgmester Dorte Meldgaard (C). Foto. Lars Schmidt

“Multihallen vil trække flere mennesker hertil,” siger borgmester Dorte Meldgaard (C). Foto. Lars Schmidt

Stor betydning

Direktør Carsten Larsen, FrederiksborgCentret, er enig:

“Multihallen vil få stor betydning for Hillerød. Vi vil få en tidssvarende hal med mulighed for tv-transmissioner, og Hillerød vil få helt andre muligheder for at komme på landkortet,” siger han til Hillerød Posten:

“Vi får udvidet gulvarealet og dermed dobbelt så meget plads til udstillinger og til sporten. Blandt andet går vi de to nuværende håndboldbaner til fire. Det bliver den største hal i Nordsjælland og dermed også større end Farum Arena.”

"Multihallen får stor betydning for Hillerød," siger FrederiksborgCentrets Carsten Larsen.

I sportskilen

”Jeg glæder mig meget over alt det, der nu kommer til at ske ved og omkring FrederiksborgCentret. Multihallen vil bliver placeret i sportskilen, der går helt ud i det nye kvarter ved Favrholm og på den måde binder byen endnu bedre sammen. I forvejen er det et sted, hvor der sker en masse. Nu får vi både Sundhedscenter og så en stor Multihal, som vil sætte Hillerød endnu mere på landkortet med sportsstævner og for eksempel store koncerter,” siger Dorte Meldgaard.

Parkeringsmæssigt vil området omkring FrederiksborgCentret få cirka 300 flere parkeringspladser ved øvelsen.

Parkering og trafik

Området med grusparkering vil blive asfalteret, og en græsboldbane vil blive til grusparkering, og den nuværende grusbane får kunstgræs.

“Vi kommer op på 700 pladser, og så vil der være yderligere 1.000 i nærområdet,” siger Carsten Larsen:

“En stor trafikanalyse ligger til grund for den lokalplan, der er for området. Ved spidsbelastninger vil der ikke være to gange 3.000 mennesker, men kun 3.000. Det er vigtigt at understrege. Spidsbelastningerne i multihallen vil højst give 300 flere mennesker end på de helst store besøgsdage i dag.”

“Trafikken vil blive afviklet rimeligt hurtigt ved de helt store arrangementer, lige som den jo også gør det, når eksempelvis Big Fat Snake spiller for 3.000 i FrederiksborgCentret.

Indvielsen af multihallen er planlagt til at ske den 11. november 2017, hvor Frederiksborghallen kan fejre 50 års jubilæum.


FAKTA
Multihallen kommer til at indeholde:
Opvisningshal med 3.000 siddepladser, der kan benyttes som eventhal/koncerthal med scene eller som to håndboldbaner med opvarmningsområde
Omklædning og toiletter
Depotrum
Vip områder og 9 skybokse
Kontorlokaler og møderum
10 værelser med 4 soveplader i hver

null

Publiceret 06 May 2015 19:00