Den 6. maj kan man møde Cykling uden alder på Torvet i Hillerød. Arkivfoto

Den 6. maj kan man møde Cykling uden alder på Torvet i Hillerød. Arkivfoto

Ældre får cykeltur i rickshaw

Hillerød Kommune søger frivillige, der har lyst til at cykle ture med ældre medborgere på en rickshaw

Selvom man ikke selv længere er i stand til at cykle, kan man stadig godt have lyst til oplevelser og vind i håret.

Derfor er Hillerøds plejecentre gået med i projektet 'Cykling uden alder' og søger nu efter piloter, der har lyst til at være piloter på en rickshaw.

I 'Cykling uden alder' bidrager man, når tiden, lysten og vejret er til det. Der er ikke fastlagte skemaer, men man booker sig på ture online. 'Cykling uden alder' er en bevægelse, der arbejder på at skabe fællesskaber mellem beboere, pårørende, medarbejdere og frivillige piloter.

"Det er et fantastisk godt koncept, 'Cykling uden alder' kommer med. Det kan give de ældre gode oplevelser, men det giver sandelig også piloterne nogle gode oplevelser, når man cykler sammen. Det kan give mange gode oplevelser og samtaler, når man sådan kører af sted, og jeg håber, at der er rigtig mange – også unge mennesker - der har lyst til at melde sig som piloter,” udtaler formanden for Seniorudvalget Bente Claudi (K) i en pressemeddelelse.

Inden man bliver godkendt som pilot, skal man igennem undervisning og lære at cykle med passagerer. Som pilot bliver man tilknyttet et eller flere plejecentre, hvor man lærer beboere og personale at kende. På den måde bliver det også trygt for alle at cykle sammen. Plejecentrene stiller cyklerne til rådighed.

Kom og mød Cykling uden alder på Torvet i Hillerød den 6. maj klokken 14.30. Eller læs mere på Facebook i gruppen ”Cykling uden alder i Hillerød kommune” eller på foreningens hjemmeside: www.cyklingsudenalder.dk.

Publiceret 05 May 2015 10:00