Arkivfoto: John Jessen Hansen

Arkivfoto: John Jessen Hansen

Snød ekspedient i Bilka:

Betalte med værdiløse islandske kroner

To mænd var ude på svindelnumre i Hillerøds gader

Af
Jens Berg Thomsen

Torsdag eftermiddag lykkedes det to mænd at betale med hver sin islandske tusindekroneseddel, da de var i Bilka i Hillerød.
Problemet er, at de fik danske kroner som byttepenge, og at en islandsk krone for tiden står i omkring fem danske øre.
Nordsjællands Politi oplyser, at de to mænd kom hen til Bilka klokken 13.17. Her betalte mændene med pengene for cigaretter, cola og nogle halspastiller. De fik hver omkring 600 danske kroner i byttepenge.
"Mændene spørger vores kasseekspedient, om de kan betale med svenske kroner, hvilket man sagtens kan normalt," siger Maj Elisabeth Palshøj Brandt, der er afdelingsleder i Bilka i Hillerød.
"Ekspedienten er bare uopmærksom på, at det ikke er svenske kroner, men islandske," siger hun.
Svindelnummeret har ikke haft konsekvenser for ekspedienten, bortset fra, at vedkommende er blevet bedt om at være mere opmærsom en anden gang, fortæller Maj Elisabeth Palshøj Brandt. Flere har tidligere forsøgt sig med lignende numre i Bilka, fortæller hun.
På døgnrapporten fra Nordsjællands Politi står der, at de samme to mænd var i Irma i Helsingørsgade klokken 13.05 samme dag, hvor de forsøgte samme nummer. Her lykkedes det dog ikke mændene at få penge.
"Vi skal have kigget på videoovervågningen fra Irma og Bilka nu for at se nærmere på, hvem de to kan være," siger specialkonsulent Christian Have fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 21 November 2014 12:00