De to initiativtagere til Hillerød Loppemarked, Eva Normann og Marina Blichfeldt glæder sig til forårets loppestart på Torvet.

De to initiativtagere til Hillerød Loppemarked, Eva Normann og Marina Blichfeldt glæder sig til forårets loppestart på Torvet.

Loppemarkedet på Torvet er sikret de næste tre år

De to initiativtagere, Marina Blichfeldt og Eva Normann, har fået kommunens tilladelse til at holde loppemarkeder på Torvet de næste tre år

Af
John Jessen Hansen

Nu er det ganske vist, der bliver søndagsloppemarkeder de næste tre år på Torvet.

Det var den politiske beslutning som Miljø- og Teknik indstillede til godkendelse i byrådet, på opfordring fra embedsapparatet.

Så nu har du vinteren til at samle sammen, så du til slutningen af april 2015 er klar til at booke en stand og dermed være en del af det spændende og farverige indslag hver søndag i sommerhalvåret på Torvet.

De to initiativtagere, Marina Blichfeldt og Eva Normann, har dermed politikernes ord for, at de i 2015, 2016 og 2017, kan stå bag søndagsloppemarkederne og dermed være med til at sprede liv i bymidten.

"Marina var ikke helt sikker på at vi ville få tilladelsen. Det var jeg til gengæld ikke i tvivl om. Så nu ved jeg da hvad jeg skal lave alle søndage i sommerhalvåret", siger Eva Normann med et stort smil.

Musik uden problemer

"Vi har endnu ikke sat os ned og evalueret på den loppesæson der nu er gået. Men vi har da talt om at åbne en time senere, så det hele først starter klokken 9. Erfaringen viser jo, at der ikke er folk på Torvet før klokken 10. Og så har vi også en permanent tilladelse til at spille musik, så vi ikke hver gang skal spørge kommunen først", siger Marina Blichfeldt og fortsætter:

"Nu ved de flere efterhånden også godt, at vi lørdag den 8. november åbner en kaffebar i Slotsgade. Derfor har flere også spurgt, om vi både kan være på Torvet og i kaffebaren om søndagen. Det er ikke noget problem, da en af os vil være på Torvet og den anden i kaffebaren. Så bytter vi bare engang imellem", siger Marina Blichfeldt til Hillerød Posten.

Ernæringsprøven bestået

"Både Marina og jeg har bestået næringsprøven så nu ved vi alt om SKAT, moms og kødhygiejne, så nu venter vi kun på alkoholbevillingen, før kaffebaren kan åbne. Om formiddagen kan loppegæsterne sidde og nyde en morgenmadstallerken i kaffebaren til en fornuftig pris, før eller inden de går på loppejagt på Torvet", siger Eva Normann der slutter med at fortælle, at Hillerød Loppemarked fortsat skal betale 1000 kroner til Hillerød Kommune hver søndag for at bruge Torvets arealer.


Publiceret 12 October 2014 17:30