Teis Volstrup afløser Pia Olsen Dyhr som SF's kandidat i hillerødkredsen. Pressefoto

Teis Volstrup afløser Pia Olsen Dyhr som SF's kandidat i hillerødkredsen. Pressefoto

Teis Volstrup afløser Pia Olsen Dyhr som SF-kandidat i hillerødkredsen

SF i Hillerød-kredsen har opstillet den 26-årige Teis Volstrup som folketingskandidat i hillerødkredsen

Ved det kommende folketingsvalg opstiller SF i Hillerød-kredsen en ny, ung kandidat, den 26-årige Teis Volstrup.

En urafstemning blandt de nordsjællandske SF'ere har givet som resultat, at Teis Volstrup placeres øverst på stemmesedlen blandt SF-kandidaterne i både Hillerød- og Rudersdalkredsen.

Teis Volstrup blev i maj i år nummer 2 på SF's liste ved EP-parlamentsvalget og er derved suppleant for Margrete Auken.

Afløser Pia Olsen Dyhr

Han var ved det seneste valg i 2011 opstillet til Folketinget på sin fødeegn i Frederikshavn-kredsen, men bor og studerer i København. Hillerød-kredsen er blevet ledig, da SF's formand Pia Olsen Dyhr har skiftet opstilling til Københavns Storkreds.

”Vi havde besøg af Teis i Hillerød i forbindelse med EP-parlamentsvalget og fik et fint indtryk af Teis som en sympatisk og skarp rød-grøn profil og debattør. Når nu Pia desværre har valgt at forlade Nordsjælland efter mange år heroppe, mener vi at være rigtig godt tjent med Teis som fremtidens mand for Nordsjælland og SF”, udtaler formand for SF Hillerød, Peter Langer, i en pressemeddelelse.

Imod skifergasboringer

Teis Volstrup er født og opvokset få kilometer fra det sted, hvor der nu skal prøvebores efter skifergas i Nordjylland, og har været aktiv i modstanden mod skifergasboringer, som SF mener kan true det rene drikkevand. I Nordsjælland er der også lagt op til prøveboringer. Han har blandt andet også mærkesager som en holdbar løsning på dagpengeområdet og en stærkere og bedre folkeskole.

Han er kandidat i både hillerødkredsen og rudersdalkredsen.

Publiceret 26 September 2014 16:00