Perlite er med i nyt eu-projekt, som skal udvikle tyndt isoleringsmateriale. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Perlite er med i nyt eu-projekt, som skal udvikle tyndt isoleringsmateriale. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Hillerødfirma er med til at udvikle ny, tynd isolering for alle

Nordisk Perlite i Hillerød er udvalgt som medlem i et EU-projekt, der skal udvikle billig, tynd isoleringsmateriale

Nordisk Perlite i Hillerød er udvalgt som medlem i et EU-projekt, som skal bidrage med udviklingen af et nyt isoleringsprodukt.

Det nye produkt skal have meget gode isoleringsværdier og har en tykkelse på cirka 7,5 centimeter, oplyser Perlite. Det vil kunne erstatte traditionelle isoleringsprodukter på cirka 30 centimeter.

Mandag gæster medlemmer af gruppen fra både Portugal, Spanien, Tyskland og England virksomheden, som også håber at kunne ansætte flere på fabrikken med udviklingen af produktet.

Projektet er etableret, da man i EU overordnet ønsker at reducere energiforbruget totalt set, herunder reducere CO2-udslippet, Derfor er fokus også rettet mod isolering af ethvert form for byggeri, i Nordeuropa isolering mod kulden – i Sydeuropa isolering mod varmen.

Kommissionen bidrager med et stor sum Euro for at sikre, at udviklingen af produktet også kan blive realiseret fra idéstadie til et færdigt funktionelt produkt. En af tankerne med udviklingen af produktet er også, at dette nye produkt kan få en pris, der kan betales af alle, altså ikke et ”fantasiprodukt”, men derimod et "for alle” købebart og anvendeligt produkt.

Projektet skal være færdigt i oktober 2015 og forelægges EU i Bruxelles.

null

Publiceret 27 April 2014 08:00

SENESTE TV