Tøjbutikken Barcelona rykker ind i nabolokalerne, hvor der er mere plads. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Tøjbutikken Barcelona rykker ind i nabolokalerne, hvor der er mere plads. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Tøjbutikken Barcelona flytter i større lokaler

Helle Andersen slår dørene op for en udvidet udgave af tøjbutikken Barcelona i Helsingørsgade

De farverige kjoler og smykker, som Helle Andersen sælger i sin butik Barcelona, får nu mere plads at folde sig ud på.

Hun rykker butikken i Helsingørsgade et par numre tættere på Torvet i større lokaler.

"Jeg flytter for at få mere plads, og jeg vil rigtig gerne blive i Helsingørsgade, som jeg synes, er en rigtig hyggelig gade. Der er nogle butikslukninger, men de fleste steder åbner der hurtigt noget igen, i hvert fald i denne ende af gaden," siger indehaveren.

Ærgrer sig over nabos lukning

Hun ærgrer sig over, at "næsten-nabobutikken" SkoCafeen lukker og synes, det er rigtig trist. Hun har købt rigtig mange sko der både til sig selv og sine fire børn gennem tiderne, fortæller hun.

Men i hendes butik mærker hun ikke decideret, at nethandlen overtager kunderne. Hun åbnede butikken for to et halvt år siden, midt i en økonomisk svær periode og har oplevet fremgang, måske fordi, som hun siger det, hun startede "småt".

"Jeg er ikke i tvivl om, at der også er nethandel på mit område, men jeg oplever det heldigvis ikke som et problem. Mange af mine kunder siger, de gerne vil handle lokalt, og jeg har fået mange kunder, som kommer fast her. Det er rigtig dejligt og hyggeligt," siger hun.

Helle Andersen bor selv i Hillerød med sin mand og sine fire børn, som er mellem 13 og 23 år gamle. Foto: John Jessen Hansen

Helle Andersen bor selv i Hillerød med sin mand og sine fire børn, som er mellem 13 og 23 år gamle. Foto: John Jessen Hansen

Holder af at rådgive kunderne

Helle Andersen startede også med at sy tøjet i butikken selv, og hun holder meget af at rådgive sine kunder i hvilket snit, der klæder dem.

"Jeg er vant til at se på en kvindes krop og former, hvad der klæder hende. Jeg prøver ikke at overtale dem til at købe noget, der ikke klæder dem. Jeg prøver at inspirere dem ved at danne et indtryk af, hvad det er for en kvinde, og hvad hun føler sig godt tilpas i. Hvis tøjet og snittet ikke passer, så kan man se det i hendes øjne".

Efterhånden er de hjemmesyede kjoler erstattet af både det danske mærke Edith & Ella og udenlandske mærker fra både Spanien, Irland og Holland. Tøjet finder hun ofte på udenlandske messer, hvor hun bliver inspireret.

De nye lokaler giver mere plads til at kigge og prøve både smykker, sko og tøj, for i den nuværende butik er pladsen ofte trang, især når der er travlt:

"Jeg fandt hurtigt ud af, at ét prøvelokale ikke var nok, så jeg byggede et prøvelokale ud i baglokalet for at få plads. Stadigvæk er der nogle gange, der står en kunde og prøver tøj midt i butikken. Forleden måtte jeg bede pakkeposten om at vente med at komme ind, fordi der stod en halvnøgen kvinde midt i lokalet," griner hun.

Holder af centrum

Helle Andersen holder meget af butikslivet i Hillerøds centrum og de nye tiltag som for eksempel Kaffebaren.

"Der er en god stemning her, især om sommeren hvor der er koncerter på Torvet, og nu er der jo også loppemarkeder på vej. Der er liv på cafeerne, og jeg holder meget af for eksempel Chokolademageriet og By Dorthe. Jeg har også mange gode veninder og min familie her i byen, som hjælper mig. Der er mange søde mennesker," siger hun.

Helle Andersens nyudvidede butik slår dørene op på lørdag klokken 10-15, hvor hun byder på lidt til ganen for at fejre sin nye butik. Torsdag og fredag i denne uge holder Barcelona "flyttelukket".

Barcelona åbner i Helsingørsgade 3, hvor der kortvarigt lå en sandwichbar og før det skaterbutikken BNA Boardshop.

Hun fortæller, at Barcelonas nuværende lokaler allerede er lejet ud igen, så hun efterlader ikke tomme butikslokaler. Hun ved dog ikke, hvem der overtager lokalerne.

Publiceret 28 February 2014 07:00