Sophie Løhde (V) vil have svar fra sundhedsminister Nick Hækkerup på, om der skal være køkken på det ny hospital ved Hillerød.

Sophie Løhde (V) vil have svar fra sundhedsminister Nick Hækkerup på, om der skal være køkken på det ny hospital ved Hillerød.

Sophie Løhde:

Vil Nick Hækkerup have køkken på Hillerøds nye hospital?

Venstres sundhedsordfører vil have sundhedsminister Nick Hækkerup til at forholde sig til, om der skal være et køkken på det nye supersygehus

Af
Jens Berg Thomsen

Sundhedsordfører for Venstre i Folketinget Sophie Løhde kræver nu svar på, om der skal være køkken på de nye supersygehuse, hvoraf et skal stå klar i Hillerød i år 2020.
Sophie Løhde har derfor stillet et §20-spørgsmål til ministeren for sundhed og forebyggelse, Nick Hækkerup (S).

Venstrepolitikeren henviser til en udtalelse fra formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S). Han sagde under valgkampen sidste efterår, at der burde være køkkener på alle de fire nye supersygehuse, der skal bygges i Danmark.
 

"Klart løfte sidste år"

Sophie Løhde beder ministeren om en holdning.
"Der er kommet klare løfter fra Danske Regioners formand i valgkampen sidste efterår. Derfor er det naturligt at spørge den ny sundhedsminister, om han bakker op om sin partifælles løfter eller om der er tale om et løftebrud. Og så er der jo den detalje, at Sundhedsminister Nick Hækkerup jo er tidligere borgmester i Hillerød, hvor et af supersygehusene skal opføres," siger Sophie Løhde til Frederiksborg Amts Avis.
Bent Hansen sagde under valgkampen sidste efterår:.
"Op mod 40 procent af de patienter, der bliver indlagt, har et ernæringsproblem. De er underernærede. Og skal man have et godt resultat med sygehusbehandling, skal man have en ernæringsplan samtidig, og det kan man ikke bare gå ud og købe i byen. Det skal være specialmad, der skal fremstilles til den enkelte patient. Så vi skal have hospitalskøkkener tæt på og som en integreret del af behandlingen," sagde Bent Hansen dengang til Berlingske Nyhedsbureau.
Efter planen skal der ikke bygges et køkken på det nye supersygehus ved Hillerød. Maden til patienter skal i stedet leveres udefra.
Nick Hækkerup skal svare på spørgsmålet senest onsdag i næste uge.

null

Publiceret 21 February 2014 07:00