Drabantgarden truttede og trommede, så åbningen af Hillerøds nye genbrugsbutik blev ekstra festlig. Alle foto: John Jessen Hansen

Drabantgarden truttede og trommede, så åbningen af Hillerøds nye genbrugsbutik blev ekstra festlig. Alle foto: John Jessen Hansen

Festlig indvielse af ny genbrugsbutik i Hillerød

Tirsdag formiddag var mange interesserede mødt op for at gøre et godt køb i Kræftens Bekæmpelses nye genbrugsbutik i Østergade

Af
John Jessen Hansen

Mette Dolmer Thygesen

"I må lige vente ganske få minutter... Borgmesteren skal lige klippe snoren, så pressen kan få nogle gode billeder".

Kræftens Bekæmpelses folk måtte lige mane den utålmodige flok genbrugsjægere til ro, inden de tirsdag formiddag kunne få lov at træde ind i den nye genbrugsbutik i Østergade 14, lige ved siden af Hillerød Kirke.

Mere end 50 var mødt op klokken 11 for at tage den nye butik i skue, få en snack og en kop kaffe og samtidig være de første til at vælge mellem både bøger og børnetøj, malerier og møbler.

Forsøgt i flere år

Landssekretær Bjarne Heide Jørgensen fik da lige lov at sige et par ord. Han glædede sig over, at Kræftens Bekæmpelse endelig kan åbne i Hillerød:

"Vi har forsøgt i flere år at finde et sted her i Hillerød med det ene lejemål efter det andet. Vi er rigtig glade for dette hus, og vi rykker ikke kun ind i stueetagen, men indtager senere både 1. og 2. sal med vores kræftrådgivning. Så vi får endnu flere muligheder for at hjælpe kræftramte og deres pårørende," sagde han.

Det er frivillige, der arbejder i genbrugsbutikken, og overskuddet går til både forskningen og hjælp til de kræftramte.

"Så vi håber, at I vil komme og bruge mange penge her," sagde Bjarne Heide Jørgensen.

Der var sunde snacks, kaffe og te til dem, der besøgte genbrugsbutikken på åbningsdagen.

Der var sunde snacks, kaffe og te til dem, der besøgte genbrugsbutikken på åbningsdagen.

Stor og flot butik

Borgmester Dorte Meldgaard klippede snoren til butikken og ønskede tillykke:

"Det er en stor og flot butik, som det er dejligt at være med til at åbne. Jeg har selv været "politiker i praktik" hos Kræftens Bekæmpelse, og det var meget opmuntrende at høre, hvad der bliver gjort for dem, der har kræft, og deres pårørende. Det er imponerende, så stort et arbejde, der bliver lagt af alle de frivillige," sagde hun, inden hun svingede saksen.

To minutter efter var butikken fyldt med alle de købelystne handlende, som kunne gå på jagt mellem sølvtøj, bamser, sko og porcelæn.

Tove Hansen var kommet helt fra Tisvilde, da hun tidligere har været frivillig for Kræftens Bekæmpelse.

"Det er absolut en god ting, at der kommer sådan en flot og nydelig butik her i Hillerød. Kunderne kan cirkulere mellem de mange genbrugsbutikker i byen - det er kun positivt," sagde hun og fortalte, at hun ofte selv bliver fristet til at købe noget, når hun besøger genbrugsbutikkerne:

"Der er så mange fine ting til en fornuftig pris. Det er jo oppe i tiden, at folk hurtigt skifter deres ting ud. Så man kan finde mange gode ting."

Borgmester Dorte Meldgaard fra de Konservative klippede den røde snor til butikken.

Borgmester Dorte Meldgaard fra de Konservative klippede den røde snor til butikken.

Bøger for 10 kroner

Inge Schiøtt, som var taget til Hillerød fra Hundested for at være med til åbningen af butikken, var på jagt i boghylderne efter nye læseoplevelser.

"Jeg læser meget, og her har jeg fundet både bøger af Linn Ullmann, Maria Helleberg og Christian Jungersen til bare 10 og 15 kroner. Jeg synes, det er en stor og flot butik, og her er mange mennesker. Det er rigtig sjovt at opleve," sagde hun.

Igen-butikken er Kræftens Bekæmpelses nummer 12 i Danmark og får omkring 70 frivillige tilknyttet.

Publiceret 19 February 2014 09:00