Kirsten Jensen, til venstre, indså hurtigt, at det ikke ville blive til en ny periode som borgmester i Hillerød. Hun går nu efter en

Kirsten Jensen, til venstre, indså hurtigt, at det ikke ville blive til en ny periode som borgmester i Hillerød. Hun går nu efter en "central rolle" i det nye byråd efter at have peget på Dorte Meldgaard som ny borgmester. På billedet ses også undervisningsminister Christine Antorini, der fulgte valget i Hilerød i Frederiksborgcentret.

Kirsten Jensen væltet som borgmester:

Ærgerligt og vemodigt

Hillerøds detroniserede borgmester, Kirsten Jensen (S), går efter maksimal indflydelse og måtte derfor lade borgmesterposten fare. Men hun bliver siddende i byrådet i Hillerød og regner med en central rolle

Af
Jens Berg Thomsen

Borgmester Kirsten Jensen snakkede ivrigt med sine spidskandidatkolleger på valgaftenen. Over for pressen var der helt lukket for udtalelser, men det stod hurtigt klart for den siddende borgmester, at det ikke blev til en ny periode.
"Jeg kunne jo se, at det ville blive svært med mandatfordelingen," lyder det fra Kirsten Jensen på valgnatten umiddelbart efter, Dorte Meldgaard er præsenteret som ny borgmester i Hillerød.
"Naturligvis er det mærkeligt at få et meget stort antal personlige stemmer, at have et parti i fremgang, og at jeg så alligevel ikke bliver borgmester igen. Men sådan er fordelingen i det nye byråd, og det må jeg bøje mig for," sagde Kirsten Jensen.
"Jeg glæder mig over de stemmer, jeg har fået og takker for hver og en. Også dem til Socialdemokraterne. Forventningen har jo været, at jeg skulle fortsætte, så det er da ærgerligt og vemodigt, at det er slut nu. Det er noget af det, jeg har været allermest glad for at have været med til i mit liv."

Kirsten Jensen bliver i byrådet

Med 3.846 personlige stemmer blev Kirsten Jensen valgets største stemmesluger og slog på det punkt klart Venstres Klaus Markussen, der fik 3.140 personlige stemmer.
Bliver du siddende i byrådet i hele den nye periode?
"Ja. Jeg er valgt til Hillerød Byråd og har fået en tillidserklæring fra vælgerne," siger Kirsten Jensen.
Hvad den snart forhenværende borgmesters nye rolle bliver, ligger ikke klart endnu. Altså bortset fra, at Dorte Meldgaard bliver ny borgmester.
"Det finder vi ud af i løbet af de kommende dage. Indtil nu er forhandlingerne foregået fint og tillidsfuldt. Socialdemokraterne får en vigtig rolle ved at pege på Dorte som borgmester. Jeg kommer tror, vi kommer til at sidde centralt i det nye byrådsarbejde," siger Kirsten Jensen.

null

Publiceret 20 November 2013 12:45

SENESTE TV