En fjerdedel af forældrene i Hillerød vælger Marie Mørks Skole og andre af Hillerøds privatskoler. Arkivfoto: John Jessen Hansen

En fjerdedel af forældrene i Hillerød vælger Marie Mørks Skole og andre af Hillerøds privatskoler. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Stadig flere vælger privatskoler

En femtedel af Hillerøds elever går nu i privatskole

En stadig større andel af skoleeleverne i Hillerød Kommune går på en privatskole.

Hillerød ligger i forvejen over landsgennemsnittet, og udviklingen går ikke i den rigtige retning for folkeskolerne. Siden sidste år er andelen af privatskoleelever steget med en procent fra 19 til 20, viser den seneste kvalitetsrapport for skolerne.

Derfor vurderer skoleafdelingen, at privatskoleandelen er "en udfordring".

Der er store forskelle på, hvor forældrene i Hillerød vælger en privatskole frem for en folkeskole til deres børn.

Andelen er højest i distrikterne Frederiksborg Byskole, Grønnevang Skole og Hillerødsholmskolen, hvor 24-25 procent, eller cirka en fjerdel, af eleverne går i privatskole. I Sophienborgskolens distrikt går til sammenligning blot 8 procent i privatskole, peger den nye kvalitetsrapport for skolerne på.

Ifølge rapporten er der mulighed for, at privatskoleandelen vil stige, da der er et faldende antal børn i skolealderen, samtidig med at kapaciteten på privatskolerne er uændret.

For at trække eleverne til folkeskolerne skal skolelederne igen i dette skoleår diskutere skolevalg og branding af folkeskolerne, beskriver rapporten.

null

Publiceret 16 October 2013 07:00