Torvet skal bruges til et loppemarked i sommermånederne, mener erhvervsforeningen C4, der nu har søgt kommunen om lov til at holde loppemarkedet.Arkivfoto: John Jessen Hansen

Torvet skal bruges til et loppemarked i sommermånederne, mener erhvervsforeningen C4, der nu har søgt kommunen om lov til at holde loppemarkedet.Arkivfoto: John Jessen Hansen

Erhvervsforening vil omdanne Torvet til loppemarkedsplads

Til næste sommer vil erhvervsforeningen C4 have loppemarked en gang om måneden på Torvet. Arrangementet skal tiltrække oplandet og vise byen frem, siger citykoordinator

Af
Jens Berg Thomsen

Erhvervsforeningen C4 vil fra næste år afholde et loppemarked på Torvet en gang om måneden.
"Vi vil gerne have byen til at leve noget mere og vise, at vi også har et aktivt handelsliv om søndagen. Det skal smitte på den måde, at når der er liv, så opdager dem, hvilken fantastisk by, vi har. Og så er loppemarkeder i høj kurs for tiden. ," siger citykoordinator i C4 Dorthe Khiljee.
C4 arrangerede også loppemarked tidligere på sommeren i år til Hillerød Sommerdage. Her var der 60 pladser på loppemarkedet, som alle blev revet væk. Den nye omgang loppemarkeder får også 60 pladser.
 

Samarbejde med kulturliv

Loppemarkedet skal have åbent fra klokken 10 til 14 den sidste søndag i sommermånederne.
"Vi satser på at inddrage andre aktører som kulturliv og handel i loppemarkedet. Eksempelvis havde vi Zumbaopvisning under sommerdagene, og Bilka gav morgenmad," siger Dorthe Khiljee.
Pengene fra loppemarkederne skal gå til markedsføring af selvsamme loppemarked gennem avisannoncer, sociale medier og postkort. Det fremgår af den ansøgning, C4 har sendt til Hillerød Kommune.
"Markedsføring af loppemarkedet er markedsføring i Hillerød. vil gerne trække flere til byen fra oplandet, have de bliver lidt længere og bruger lidt flere penge," siger Dorthe Khiljee.
Ansøgningen skal nu behandles i miljø- og teknikudvalget.Publiceret 02 September 2013 08:00