Nyttehavers brugere ærgrer sig nyt nabo-højhus

Nyttehavernes brugere er kede af at få ny femetagers hus som nabo

De små, hyggelig nyttehaver bag Slotskroen får spoleret både freden og morgensolen, hvis ønsket om at bygge et femetagersboligkompleks på grunden ved siden af bliver til virkelighed.

Det ærgrer 85-årige Finn Konradsen, som er tidligere formand for haveforeningen og har haft glæden af sin nyttehave i 15 år:

"Vi er meget glade for at kunne leje haverne her af kommunen, men vi lægger ikke skjul på, at sådan en mastodont ved siden af ikke er vores livret. Den vil tage vores lys og morgensol.”

Hvor fem etager?

Den nye bebyggelse vil skyde op få meter fra Finn Konradsens velplejede have, og han forstår ikke, hvorfor politikerne lige pludselig går væk fra tanken om ikke at bygge højere end tre etager.

"Det er jo vedtaget i byplanen i sin tid, så der må jo være en vis fornuft i det. Men lige pludselig beslutterman så, at der kan bygges op i fem etager. Det er mig ufatteligt," siger Finn Konradsen.

Formands eneste anke

At byggeriet skal ligge lige op af nyttehaverne, er også formand for teknisk udvalg Tue Tortzens (Fælleslisten) eneste bekymring:

“Det er det eneste, jeg er betænkelig ved, for det skal ligge meget tæt på. Men omvendt lykkedes det sidste gang, da Slotshusene blev bygget, at redde nyttehaverne. De er politisk fredede, men vi må acceptere, at der bliver bygget rundt om dem, så længe der er plads til den kultur også.” Mdt

null

Publiceret 23 July 2013 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV