Dyr jackpot:

Bestyrer dømt for underslæb mod spillehal

Kvinden fik et halvt års betinget fængsel og skal betale 150.000 kroner tilbage

Af
Tim Panduro

Retten troede hverken på forklaringer om afpresning eller om lovlige, aftalte kreditter, da en 29-årig kvinde forleden stod tiltalt for underslæb ved retten i Hillerød.

Kvinden var tiltalt for at have snydt sin arbejdsgiver, en spillehal i Hillerød, for 189.216 kroner, mens hun var bestyrer i spillehallen.

Underslæbet skulle ifølge anklageskriftet havde fundet sted mellem 19. november 2008 og 16. juni 2009. Sagen har således været længe om at komme for retten. Senest var den berammet i maj, men dengang blev sagen udsat.

Kunder fik kredit

Ifølge retsbogen forklarede kvinden og nogle vidner, at det var fast praksis, at udvalgte kunder kunne få kortvarig kredit i spillehallen. Retten fandt dog ikke, at kreditten kunne dække over kassebilag for 150.060 kroner, som kvinden havde udfyldt.

Retten afviste også en forklaring om, at kvinden var blevet afpresset af en kunde. Det skyldtes dels, at kvinden først fortalte om afpresningen, den dag hun blev bortvist fra spillehallen. Og dels, at hun ikke havde givet oplysninger, der kunne identificere den påståede afpresser.

Dømt for falske bilag

Retten valgte at dømme kvinden for de falske kassebilag på 150.060 kroner, mens hun slap for at blive dømt for de resterende knap 40.000 kroner.

Straffen endte på et halvt års betinget fængsel; retten begrundede den relativt milde dom med, at kvinden har gode personlige forhold, at hun er ustraffet og at der er gået lang tid siden underslæbet fandt sted. Omvendt blev det betragtet som skærpende, at hun havde en betroet stilling, da hun begik underslæbet.

Udover den betingede straf blev kvinden idømt 120 timers samfundstjeneste. Hun skal desuden betale 150.060 kroner tilbage til spillehallen samt betale sagens omkostninger.

Publiceret 08 November 2011 10:40

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Hillerød Posten
SENESTE TV