Mors egen mælk er den bedste ernæring

Et stigende antal spædbørn bliver indlagt, fordi amningen ikke fungerer. Det går sundhedsplejerske Mette Skjødt aktivt ind i forebyggelsen af

Af
Af John Jessen Hansen

Hillerøds private sundhedsplejerske Mette Skjødt har besluttet at gå aktivt ind i forebyggelse af genindlæggelse af babyer, der sulter og tørster de første uger efter fødslen. Flere og flere kvinder bliver 6-12 timer efter veloverstået fødsel sendt hjem fra sygehuset.
"Dette er på mange måder et skridt i den rigtige retning, Langt de fleste familier har det bedst hjemme. Udfordringen er bare, at familierne inden fødslen og i de første dage efter ikke får tilstrækkelig viden om amning samt hjælp til, at amningen kommer godt fra start", siger sundhedsplejerske Mette Skjødt, som er mennesket bag ?Alle tiders Familieliv?.
Mors egen mælk er den absolut bedste ernæring for det nyfødte barn, og Sundhedsstyrelsen anbefaler seks måneders fuld amning.
Mette Skjødt ser sit tilbud om privat sundhedspleje til spædbørn som et supplement til det kommunale tilbud og ikke en konkurrent.
Sundhedsstyrelsen har netop udsendt en ny vejledning, der anbefaler, at spædbørn, der er født hjemme eller ambulant, ses af en sundhedsplejerske to gange i den første uge. For samtlige spædbørn anbefaler Sundhedsstyrelsen minimum fem besøg det første leveår.
"Min mission er at tilbyde familierne tidlig kontakt - gerne allerede i graviditeten - og på den måde være kendt af familierne, når de måske allerede seks timer efter fødslen sidder hjemme i sofaen og udfordres af amningen", siger Mette Skjødt.

Private jordemødre

"Gennem de sidste tre år er antallet af private jordemødre eksploderet, bl.a. fordi et stigende antal familier ønsker vished om at føde med en jordemoder, de gennem graviditeten har opbygget et tillidsfuldt forhold til. Hver gang, der fødes et barn, fødes der også en mor og en far. Voksne mennesker der har glædet sig til forældreskabet. Siden udvikler forældreskabet sig til familieliv, og familielivet ændrer sig hele tiden. ?Alle tiders Familieliv? har særlig ekspertise i forhold til at hjælpe familier til at finde vej gennem udfordringerne", siger Mette Skjødt, der fra sin ansættelse som kommunal sundhedsplejerske har erfaring med børn i alderen 0-18 år.
Læs mere på www.alletidersfamilieliv.dk
Der er mulighed for at møde sundhedsplejerske Mette Skjødt fra ?Alle tiders familieliv? i BabySam lørdag den 7. maj klokken 10-16.

Publiceret 18 April 2011 17:15

SENESTE TV