Skolereform giver fyldte privatskoler i Hillerød

Hillerøds privatskoler oplever et boom af henvendelser fra usikre forældre efter den nye skolestruktur

Af
Mette Dolmer Thygesen

Den store usikkerhed omkring Hillerøds skoler har gjort privatskolerne ekstra populære. Flere af Hillerøds otte privatskoler kan melde om fyldte børnehaveklasser med venteliste og om blot enkelte pladser på de øvrige årgange.

Børnehaveklasserne er blandt andet fyldt op på Marie Mørks Skole, Hillerød Lille Skole, Johannesskolen og også Sigerslevøster Privatskole må afvise de mange forældre, som kontakter skolen.

"Vi har fuldt hus og rigeligt på venteliste. Det har været sådan i mange år, men i år er der ekstraordinær stor søgning. Der er rigtig mange, der ringer og hører, hvor de står på ventelisten. De er fortvivlede," siger skoleleder Marianne Andersen.

Hun ser - som alle de andre skoler, Hillerød Posten har talt med - helt klart skolereformen som årsag til den store søgning.

"Forældrene forklarer, at de er usikre, og at de ikke længere kan være sikre på, at deres barn skal gå på den skole der ligger i lokalområdet. Og så kan de lige så godt vælge en privatskole, hvor der ikke er usikkerheder og sammenlægninger, selvom man skal køre langt. Også selvom de gerne vil bakke op om de lokale skoler."

Usikre på fremtiden

Skoleleder på Hillerød Lille Skole Bent Faaborg fortæller også, at der indenfor den sidste måneds tid har været fire-fem henvendelser bare om børnehaveklassen - henvendelser der tager udgangspunkt i skolesammenlægningerne.

"Der er helt klart større søgning end sidste år og forrige år. Forældrene ringer, fordi de er usikre på fremtiden," siger han.

Marie Mørks Skoles to børnehaveklasser med 24 elever i hver er forlængst fyldt op, og mange forældre har ringet i sidste øjeblik for at høre om mulighederne.

"De giver udtryk for, at de er usikre på grund af skoleomlægningerne og udmeldingerne om de høje klassekvotienter. De er bange for, at deres børn skal skifte skole alt for meget. Det gælder specielt børn fra landsbyområder som Nødebo, Gadevang og Alsønderup," siger skoleleder Bjarke Schmidt.

Skolen har dog ifølge ham "en enkelt plads i ny og næ" på de andre klassetrin, som dog hurtigt bliver fyldt op.

Svært og urovækkende

Det har været en turbulent tid, og formand for Børne- og Familieudvalget Rikke Macholm (SF) forstår forældrenes usikkerhed.

"Fremadrettet er jeg sikker på, at vi får etableret nogle velfungerende børnehaveklasser i de nye skoledistrikter. Det er altid svært og urovækkende at starte noget nyt. Heldigvis har vi dygtige ledere, lærere og pædagoger, der tager godt hånd om børnene," siger hun til Hillerød Posten.

Der er dog stadig pladser på nogle privatskoler. Hos Musketérskolen melder de om "masser af plads":

"Det står lidt trængt til. Vi kæmper med vores branding og med at få vendt navn og rygte. Der er en hel del, der ikke ved, vi eksisterer, og så har vi problemer omkring at tænkt sammen med evangelist," siger skoleler Ingrid Wredstrøm.

Publiceret 31 March 2011 11:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Hillerød Posten
SENESTE TV