Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

Togbøde kobler drenge til røveri mod kvinde

To drenge skal fredag i Grundlovsforhør i Retten i Hillerød for røveri mod kvinde

Af
Tim Panduro

Egentlig blev de anholdt for indbrud i en stribe biler. Men hvis Hillerød Politis formodninger holder stik, har to drenge på 15 og 17 år også grovere ting på samvittigheden.
De to drenge, der er fra henholdsvis Frederiksværk og København, blev anholdt klokken 3.40 natten til fredag, mens de var i færd med at bryde ind en i Kia på parkeringspladsen bag det tidligere rådhus på Frederiksværksgade. Drengene har ifølge vicepolitikommissær Jørgen Lyster erkendt otte indbrud i biler - men noget tyder på, at de også står bag et røveri mod en kvinde på stisystemet ved Hillerød Station mandag i sidste uge.
Her blev kvinden grebet bagfra, holdt om munden og frastjålet sin taske. Politiet fik efterfølgende et tip om, at de to gerningsmænd kunne have fået en bøde for at køre uden billet i toget. Efterfølgende er DSB blevet kontaktet - og på det pågældende tidspunkt er der udstedt bøder til to knægte med samme navne som de nu anholdte.
Drengene vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling senere fredag. Såfremt fængslingen bliver besluttet, vil de blive anbragt på institutioner, fordi de er under 18 år gamle.

Publiceret 29 October 2010 11:00