Nick Hækkerup er også under beskydning i Operation X. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Nick Hækkerup er også under beskydning i Operation X. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Hækkerup beskyldes for ulovlig jordspekulation

Hillerøds tidligere borgmester nægter at jordkøb med henblik på videresalg var ulovligt

Af
Tim Panduro

Det var ikke lovligt, da Nick Hækkerup på Hillerød Kommunes vegne købte jord i Skævinge for at tjene penge på videresalg. Det påstås i aftenens udgave af Operation X på TV2. En del af købet var lovligt nok - der fandtes allerede en lokalplan, der skulle sikre, at områderne ikke blev bebygget, så der dermed ikke blev behov for dyre anlægsarbejder i Skævinge by. Men 14 hektar uden for lokalplansområdet blev også købt - med tanke på videresalg.
Lektor ved Aalborg Universitet, Michael Tophøj Sørensen, siger, at der var tale om jordspekulation, hvilket ikke må være et hovedformål for en kommune. Men ifølge Nick Hækkerup fik lektoren ikke alle oplysninger fra Operation X.
"Han fik tilsyneladende ikke at vide, at jorden ligger i forbindelse med de øvrige områder, så vi havde mulighed for at lokalplanlægge de områder også. Formålet var byudvikling, og så er det lovligt." siger Nick Hækkerup. "Det vigtige for mig er, at kommunen gjorde en god handel. Og jeg ville gøre den om den dag i dag. Også til samme pris", siger Nick Hækkerup.

Publiceret 03 June 2010 07:00