Hillerøds Mikkel Brix Willard sikrede sig i weekenden guld ved World Games i ju-jitsu i Polen. Privat foto
Hillerøds Mikkel Brix Willard sikrede sig i weekenden guld ved World Games i ju-jitsu i Polen. Privat foto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mikkel Brix Willard vinder ju-jitsu guld ved World Games

Den danske ju-jitsu-kæmper Mikkel Brix Willard vandt lørdag guld ved World Games i Polen. I finalen fik han revanche for nederlaget i sidste års VM-finale

Af Claus Beyer

Mikkel Brix Willard fra Hillerød gjorde rent bord ved ju-jitsu-turneringen ved World Games i Polen. Den 23-årige kæmper var ubesejret inden finalen, hvor han skulle møde verdensmesteren Denis Besov fra Rusland.

Finalen i vægtklassen op til 85 kg blev en tæt affære. Men med 15 sekunder igen lykkedes det Mikkel Brix Willard at få sat et effektfuldt kast ind på russeren, hvorefter han holder ham nede på gulvet og vinder på en teknisk knock out – en 'fuld ippon' på ju-jitsu-sprog.

”Det var en sindssygt fed måde at slutte af på med et stort kast, hvor alle folk jubler. Det er den største turnering, der findes, og jeg har villet vinde den siden jeg var helt lille. VM og EM er der mulighed for hvert år, mens World Games kun er hvert fjerde år, så det er noget helt særligt,” siger Mikkel Brix Willard.

Læs også: Rebekka vinder guld ved World Games

Det afgørende i dagens finale blev Mikkel Brix Willards taktiske overblik. Han havde analyseret sin modstander grundigt hjemmefra.

”Det er taktikken, jeg vinder på. Jeg har set videoer og nørdet det rigtig meget, så jeg ved lige præcis, hvad han vil lave. Når man står i finalen og har nerver på, kan det godt være svært at holde overblikket og bevare taktikken, men det lykkes i dag,” siger Mikkel Brix Willard, der også er nummer et på verdensranglisten.

Det var den anden danske guldmedalje i ju-jitsu ved World Games på lige så mange dage. Om fredagen vandt Rebekka Ziska Dahl turneringen for kvinder op til 55 kg. World Games svarer til OL for de sportsgrene, som ikke er på det olympiske program.

Dermed sluttede Danmark med to medaljer i ju-jitsu ved World Games og begge guldmedaljer til kæmpere fra Hillerød.

Publiceret: 31. Juli 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!