Denne skønne Golden Retevier, Nellie, var til optagelsesprøve som besøgshund hos TrygFonden. Foto: Claus Beyer
Denne skønne Golden Retevier, Nellie, var til optagelsesprøve som besøgshund hos TrygFonden. Foto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Menneskets bedste ven: 21 hunde bestod besøgshundeprøven i Hillerød

Der stilles store krav til TrygFondens besøgshunde, men hele 21 hunde og ejere bestod alle tests

Af Claus Beyer

39 hunde og deres ejere have tilmeldt sig til optagelsesprøve som besøgshund gennem TrygFonden på Plejecenter Skanselyet i Hillerød. Der er nemlig rift om TrygFondens besøgshunde, og derfor er der brug for at finde flere egnede hunde.

Det blev en spændende dag, torsdag den 8. juni, hvor hele 21 hunde bestod prøven, så nu kan beboere på ældrehjem og andre plejeboliger i regionen godt begynde at glæde sig til endnu flere firbenede besøgsvenner.

”Interessen for at blive besøgshund er stor, og vi er rigtig glade for, at så mange hundeejere vil bruge deres fritid sammen med deres hunde på at give sårbare mennesker gode oplevelser. Det er fantastisk at overvære, hvordan en hund på et øjeblik kan skabe kontakt til et sårbart menneske. Hunde kan nemlig noget, som vi mennesker ikke kan. Og en hund er en taknemmelig besøgsven for blandt andet demensramte, fordi den ikke stiller krav til for eksempelvis sprog,” siger Galina Plesner, projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden, og fortsætter:

”Vi får mange tilbagemeldinger fra institutionerne om, at hundene vækker stor glæde blandt beboerne, og at de sætter gang i nogle aktiviteter, som normalt kan være svære at finde motivationen til. Vi glæder os derfor over den store tilslutning af nye besøgshunde, som vi oplevede på Plejecenter Skanselyet i Hillerød.”

680 besøgshunde

TrygFonden Besøgshunde har i dag omkring 680 besøgshunde i korpset samt omkring 670 ældrehjem og andre plejeboliger, der gerne vil have besøg. 

I efteråret blev TrygFonden Besøgshunde hædret for sin indsats af Dyrenes Beskyttelse. På vegne af TrygFonden Besøgshunde modtog Galina Plesner prisen som 'Årets Brobygger' for at fremme forståelsen for den unikke værdi, dyr kan have for mennesker.

Nellie måtte også lige igennem et tjek hos dyrelægen - hun var selvfølgelig sund og rask. Foto: Claus Beyer
Nellie måtte også lige igennem et tjek hos dyrelægen - hun var selvfølgelig sund og rask. Foto: Claus Beyer
Publiceret: 16. Juni 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere