Søren Lerche, formand for 'Foreningen til fremme af etableringen af en multipark i Hillerød' modtog søndag 5000 kroner af formanden for Hillerød Bys Lokalråd ved et arrangement i 'Street-Lab' på Milnersvej. Privat foto
Søren Lerche, formand for 'Foreningen til fremme af etableringen af en multipark i Hillerød' modtog søndag 5000 kroner af formanden for Hillerød Bys Lokalråd ved et arrangement i 'Street-Lab' på Milnersvej. Privat foto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalråd støtter ny multipark

Foreningen til fremme af etableringen af en multipark i Hillerød modtog i weekenden 5000 kroner af Hillerød Bys Lokalråd

Af Claus Beyer

Street-Lab på Milnersvej i Hillerød dannede søndag rammen for overrækkelsen af et sponsorat på 5000 kroner til realiseringen af den kommende 'Hillerød Multipark'. Det skete, da lokalrådets formand, Marianne Løvdal, gav formanden for Foreningen til fremme af etableringen af en Multipark i Hillerød, Søren Lerche, det 5000 kroner store sponsorat. Ifølge Marianne Løvdal blev ideen til en Multipark i Hillerød formuleret på Hillerød Bys Lokalråds generalforsamling 7. marts 2016. Lokalrådet havde inviteret alle interesserede til en dialog om Hillerøds bys udvikling og emnet placering af en Legeplads i Hillerød var på dagsordenen:

”Men så langt nåde vi slet ikke. Blandet de fremmødte var der to damer og mødre fra Nødebo, Birgitte Damm og Henriette Nielsen, som havde en idé, som de brændte for. De ønskede en Skatermultipark, a la den i Helsingør, så de ikke behøvede at fragte deres børn helt til Helsingør, når de skulle skate,” udtaler Marianne Løvdal.

Køkkenmøder

”Deres idé var så smittende og en øjenåbner for alle. En 'legeplads' for børn fra skolealderen til voksenalderen. Herefter blev det til mange møder. Det startede med Vest festival 22. maj 2016 i Ullerød, og to dage efter afholdt Hillerød Bys Lokalråd et borgermøde i Kedelhuset. Her mødte pressen op, og redaktør Jeanette Hougaard fra Hillerød Posten blev så tændt på ideen, at hun lavede en video med Birgitte, og efterfølgende tog initiativet til flere 'køkkenmøder' på Hillerød Postens redaktion.”

Vejen er banet

Ved disse møder deltog blandt andet en repræsentant for ungerådet, arkitekten fra multiparken i Helsingør, Hillerød Bys Lokalråd ved Marianne Løvdal og Tim Karll, Søren Lerche fra Grundtvigs Højskole, ildsjælene fra Nødebo, Birgitte og Henriette, formanden for Kultur og Fritidsudvalget Peder Bisgaard og Carsten Larsen, direktøren for FrederiksborgCenteret, for at hjælpe med at komme videre.

Resultatet blev den nye forening.

“Nu står vi her i 'Street-Lab' et eksperimenterende laboratorium for gadeidræt, mens foreningen for Hillerød Multipark samtidig arbejder på at skaffe sponsorer til et forprojekt til det store multiparkprojekt. De 5000 kroner må kun bruges til at finansiere et detaljeret forprojekt med tegninger og formålsbeskrivelse for at en multipark i Hillerød kan realiseres. Forprojektet skal nemlig være klar til præsentation for kommunens politikere før budgetforhandlingerne i august 2017. Der er brug for flere sponsorer for at det hele skal lykkes,” sluttede Marianne Løvdal.

Publiceret: 15. Februar 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere