Cecilie Friberg Klysner fik i sidste uge overrakt 'Talentidrætsprisen 2016'. Foto: Jeppe Ruud/Dansk Orienterings-Forbund
Cecilie Friberg Klysner fik i sidste uge overrakt 'Talentidrætsprisen 2016'. Foto: Jeppe Ruud/Dansk Orienterings-Forbund
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokal VM-guldvinder hædret med idrætspris

Orienteringsløberen Cecilie Friberg Klysner har fået årets Talentidrætsprisen

22-årige Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød Orientering har fået Hillerød Elite Idræts 'Talentidrætspris 2016'.

Cecilie Friberg Klysner vandt sidste år VM i Sprintstafet i Sverige, og derudover har hun blandt meget andet vundet sølv ved DM i Natorientering, bronze ved DM i Sprintorientering, sølv ved DM i Mellemdistanceorientering og bronze ved DM i Langdistanceorientering. Listen over hendes præstationer er lang, og der var da derfor heller ingen tvivl blandt bestyrelsesmedlemmerne i Hillerød Elite Idræt, da de skulle finde en modtager af årets lokale talentpris. Det fortalte Carsten Larsen, da han onsdag eftermiddag afslørede navnet på årets prisvinder.

“Det er en enig bestyrelse i Hillerød Elite Idræt, der har peget på Cecilie Friberg Klysner som modtager af årets Idrætstalentpris. Cecilie kan desværre ikke være her i dag, fordi hun er på træningslejr med landsholdet. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt for os, men det har vi stor forståelse for,” sagde Carlsen Larsen ved prisoverrækkelsen, der fandt sted ved C4's årsmøde forleden.

Det var derfor FIF Hillerød Orienterings formand Bo Simonsen, der modtog prisen på Ceceilie Fribergs vegne. Han beskriver hende som et kæmpe aktiv og forbillede for klubben.

“Når hun er 'hjemme' i Hillerød, kommer hun altid forbi klubben og deltager, hvor og når det er muligt. Specielt for klubbens unge elite er det tætte bånd meget vigtigt, og Cecilie har da også deltaget for klubben i årets Holdturnering, hvor hun var med til at sikre FIF sølv”, siger Bo Simonsen.

Helt vildt glad

Efter prisoverrækkelsen greb Hillerød Posten knoglen og ringede til Cecilie, der - ikke overraskende - kunne fortælle os, at hun selvfølgelig er meget glad for prisen.

“Jeg blev meget overrasket, da jeg fik det at vide. Jeg var slet ikke klar over, at jeg var indstillet. Så jeg er helt vildt glad,” lød det i røret fra Aarhus, hvor Cecilie Friberg Klysner altså i øjeblikket er på træningssamling med landsholdet.

“Det betyder rigtig meget for mig at få den anerkendelse. Når man bruger så meget tid på sin sport, så er det rart, at man får opbakning og støtte. Det får det til at give mening, så jeg er meget taknemmelig,” siger Cecilie.

Cecilie Friberg Klysner mener selv, at den guldmedalje, som hun fik med ved sprintstafetten i Sverige sidste år, er et af højdepunkterne i hendes karriere.

“Det var en lidt speciel situation. Jeg kom ind på et etableret hold, hvor en af løberne havde valgt at springe fra. Så der var altså allerede et hold med tre rigtig gode løbere på, så jeg var da lidt nervøs, da jeg skulle overtage den ledige plads. Men det gik heldigvis rigtig godt, og det er en af de præstationer, jer selv er rigtig stolt over,” fortæller hun.

Tilbage i C4-huset i Hillerød sidder Bo Simonsen og glæder sig over, at Cecilie har fået Idrætstalentprisen. Ikke kun på hendes vegne, men på hele klubbens vegne.

“Jeg er selvfølgelig pokkers stolt over, at vi har unge mennesker i klubben, der kommer helt op på den store scene. Det er vigtigt for en sportskommune som Hillerød, men det er også vigtigt for vores klub og vores elitearbejde, at vi får den anerkendelse. Det betyder rigtig meget for os, og jeg synes, at det er et skulderklap til hele vores trænersystem,” siger Bo Simonsen.

Cecilie Friberg Klysner har valgt at satse 100 procent på sin sport, og det betyder, at hun i dag bor og træner ved det nationale Team Danmark Center i Aarhus - samtidig med at hun passer sine studier ved Aarhus Universitet. Hun kan ikke sige helt præcist, hvor mange timer hun bruger om ugen på sin træning - men det er selvfølgelig rigtig mange.

“Lige nu træner vi til VM, der bliver afholdt i Estland i starten af juli, og i næste uge rejser jeg faktisk med landsholdet på træningslejr i Estland. Det er nemlig meget vigtigt, at vi får mulighed for at træne i de omgivelser, vi skal løbe i,” fortæller Cecilie Friberg Klysner.

Hun glæder sig over, at medlemstallet i hendes klub, FIF Hillerød Orientering, er steget meget de senere år.

“Bo (Bo Simonsen, formand, red) gør et kæmpe stykke arbejde. Det er fedt at mærke den gode stemning i klubben, og der er et virkelig godt sammenhold. Jeg har lige været med klubben til nogle forårskonkurrencer, og det er helt vildt hyggeligt, og det virker som om, at der er et godt træningsmiljø,” siger det 22-årige talent.

Med Talentidrætsprisen følger der også 10.000 kroner.

“Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge dem på. Jeg er slet ikke vandt til at få pengepræmier i den sport, jeg er i. Når vi løber DM og den slags, er det jo små gavekort, vi får, så det er lidt specielt at få så mange penge og blive anerkendt på den måde. Men jeg skal nok bruge nogle af dem på mine rejser, når jeg skal ud at løbe, og så skal jeg nok også have lidt løbeudstyr,” siger Cecilie Friberg Klysner.

Bo Simonsen, der er formand for FIF Hillerød Orientering, modtog prisen på Cecilie Friberg Klysners vegne. Foto: Martin Warming
Bo Simonsen, der er formand for FIF Hillerød Orientering, modtog prisen på Cecilie Friberg Klysners vegne. Foto: Martin Warming
Publiceret: 10. April 2017 11:18
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt