Illustration af det kommende hotel på Markedspladsen.

Illustration af det kommende hotel på Markedspladsen.

DEBAT: "Less is more" på Markedspladsen

Jes Henning Andersen, Løngangsgade 11G, Hillerød

Her lidt input om Markedspladsen. Personligt glæder det mig, at Hillerød vokser. Vi skal bare alle sammen kunne være her. Inden for kokkeverdenen er det kendt, at pynter man lidt for meget på en ret, så spolerer man den.

Og så til økonomien. Hillerødanerne kan glæde sig over, at vi har vores slot med vores mange turister og den omsætning, som det giver. Der er bare det, at det kræver plads. Til busser, biler osv. Men hvorfor ikke gå i dybden? Bogstaveligt talt. En ting er Markedspladsen, der ville kunne fungere bedre, hvis man gjorde den til ét stort areal til både biler og busser. Altså en udnyttelse, der ville forenkle området og måske endda højne æstetikken. Det er godt, også for os der ikke er turister. Men kunne man med lidt opfindsomhed lave et tre-sektioners parkeringshus i dybden? Altså med en fuldt fungerende, renoveret, effektiviseret Markedsplads, der selvfølgelig skulle have gratis parkering som tag?

Økonomien... Ét slot. Ét valg. Hotel og lejligheder (der vist efterhånden er rigeligt af) eller en æstetisk, fuldt udnyttet, plads med gratis parkering. Med en kapacitet til både turister og handlende. Så har vi Dan Riise (V), der taler om bystruktur, men hvad nytter det, hvis Hillerødanerne ender i trafikalt helvede?

PFA har fået byggeretten - så husk, at 'less is more'... Også når det gælder lokalplaner!

Publiceret 28 August 2019 14:00