"Det kan vel næppe være særligt sundt for det økonomiske kredsløb, at vi skal have et voksende antal af ikke levedygtige butikker, som oven i købet optager attraktivt beliggende butikslokaler," skriver Hans Jultved. Arkivfoto: Mdt

DEBAT: Hvordan forholder I jer til de tomme butikker?

Hans Jultved, Sdr. Jernbanevej 16b, 5. tv, Hillerød

Debat Dette er først og fremmest et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, fordi jeg igennem et stykke tid har gået og tænkt over før og nu i Hillerød med hensyn til hvilke typer af næringsdrivende, vi har haft igennem tiden.

Jeg kan fra min tid huske en masse værtshuse og en periode med en bank på hvert et hjørne. Nu har vi et hav af genbrugsbutikker samt frisører og fastfood-restauranter. Som regel er det sådan, at der skal være et passende forhold imellem udbud og efterspørgsel for, at en virksomhed kan køre rundt. Så vidt jeg kan se, er det ikke tilfældet med de to sidstnævnte, fordi de fleste af dem næsten altid er tomme.

Derfor er mit spørgsmål til borgmester og byråd: ”Hvordan forholder I jer til dette?”. Det kan vel næppe være særligt sundt for det økonomiske kredsløb, at vi skal have et voksende antal af ikke levedygtige butikker, som oven i købet optager attraktivt beliggende butikslokaler.

Publiceret 03 July 2019 14:00