"Sunde og velfungerende virksomheder, der skaber økonomisk vækst og arbejdspladser, er afgørende for vores velfærdssamfund. Men det kræver, at virksomhederne har ordentlige rammer og vilkår," skriver Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland. Pressefoto

DEBAT: Der er nok at tage fat på for nordsjællandske folketingsmedlemmer

Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland

I Dansk Byggeri Nordsjælland ser vi frem til et godt samarbejde med de lokale folketingsmedlemmer.

Jeg håber, at de vil huske på erhvervslivet, når de skal føre deres politik. For sunde og velfungerende virksomheder, der skaber økonomisk vækst og arbejdspladser, er afgørende for vores velfærdssamfund. Men det kræver, at virksomhederne har ordentlige rammer og vilkår.

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Samtidig er der brug for, at de ældre medarbejdere, der ikke er slidt ned, bliver i virksomhederne i nogle flere år

Når jeg taler med mine kollegaer i de nordsjællandske bygge- og anlægsvirksomheder, er der bred enighed om, at der ligger en stor og vigtig opgave i at sørge for, at der er nok kvalificerede medarbejdere i fremtiden.

Det handler blandt andet om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. Samtidig er der brug for, at de ældre medarbejdere, der ikke er slidt ned, bliver i virksomhederne i nogle flere år.

For virksomhederne er det også afgørende, at de har let adgang til at hente medarbejdere uden for landets grænser.

Det er også på tide, at infrastrukturen i Nordsjælland får et løft.

Helsingør-, Hillerød- og Frederikssundsmotorvejene er stærkt belastede, og vi mangler i den grad at få forlænget både Hillerød- og Frederikssundmotorvejene.

Og så er der behov for, at staten tager sit ansvar langs den nordsjællandske kyst i form af sikring – og ligeledes langs Roskilde Fjord. Hvorfor deltager staten langs Vestkysten og ikke langs den nordsjællandske kyst?

Der er nok af udfordringer at tage fat på for vores lokalvalgte landspolitikere.

Publiceret 27 June 2019 14:00