Alle disse elever/kursister har produceret fantastiske opgaver med fantastiske problemstillinger, skriver Birgit Brogaard fra Alsønderup. Arkivfoto

Alle disse elever/kursister har produceret fantastiske opgaver med fantastiske problemstillinger, skriver Birgit Brogaard fra Alsønderup. Arkivfoto

DEBAT: Tillykke til alle studenterne

Birgit Brogaard, Bøgebakkevej 7, Alsønderup, 3400 Hillerød

Mange glæder sig i disse dage til at læse de taler, der bliver holdt af rektorer og skoleledere i disse dage til eleverne/kursisterne, der har gennemført et forløb og sluttet med en afgangseksamen.

Nu skal rektorer og skoleledere sende dem ud i verden med alt det, de har lært. Skoleledere og rektorer ønsker dem tillykke med mange gode ønsker - til alle disse elever/kursister, der er mennesker der skal tage mange vigtige valg for deres fremtid. Alle disse elever/kursister har produceret fantastiske opgaver med fantastiske problemstillinger – det gælder alle trin: 9. klasse,10. klasse, HF, studenter af mange slags! Og tillykke til jer alle!

Studenterne 2019 skulle jo skrive AT-opgaver —og her er allerede i aviserne talt meget om AT (Almen Studieforberedelse, red.)-opgaverne over emnet 'havet'. Der er virkelig skrevet meget interessant - bare her i huset har vi hørt om: AT om Havfruer (oldtidskundskab og biologi), Dødens Gab (engelsk og musik) og Hans Kirk: Fiskerne (dansk og psykologi), og der er skrevet i aviserne om mange flere. Så godt og interessant!

Årgang 2019 bliver sidste årgang med AT. Det kan vi alle spekulere over. AT kom til verden vist i 2005 og afgik ved døden i 2019. AT - rost og skældt ud! Men det er jo ikke så galt! AT har fyldt meget - er blevet set og debatteret på godt eller ondt.

I hvert fald glæder jeg - og mange andre - os til at læse skoleledernes og rektorernes gode ord til deres elever/kursister.

Tillykke til eleverne/kursisterne - og egentlig også til deres lærere!

God sommer til alle.

Publiceret 26 June 2019 13:47