"Vi undrer os over, hvordan Lejerbo kan skrive, det er den dyre løsning, der er valgt, når der er flere stemmer for den billige løsning," skriver beboere. Arkivfoto strixcode - stock.adobe.com

DEBAT: Hvorfor er den dyre badeværelsesrenovering valgt?

Gert og Birthe Olsen, Fredskovhellet 6, st.tv., Hillerød

Vi er nogle beboere i Lejerbo, afdeling Fredskovhellet, der er forundret over processen til en badeværelsesrenovering, der er snart forestående.

Renoveringen går ud på i sin helhed at få skiftet vandrør og kloakrør med mere.

Der har været udsendt to forslag til renoveringen, som der kunne stemmes for. Det ene forslag går ud på en udvidelse af baderummets kvadratmeter ved at inddrage noget af garderobeskabet, der er i forlængelse af badeværelset. Ellers er de to for slag nogenlunde ens.

Det ene forslag – det med udvidelsen - giver en huslejeforhøjelse per måned på 436 kroner for en 86 kvadratmeter bolig. Og 85 kroner for tilsvarende bolig uden udvidelse af baderummet. Det skal dog lige siges, at der ikke er den store forskel på, hvad der ellers bliver lavet i selve baderummet med fliser med mere, når man læser forslaget igennem. Der er ved begge forslag fra Lejerbo lagt op til genanvendelsen af de nuværende terrazzogulv, som vil blive slebet.

Stemmerne er fordelt på 63 for og 59 mod den dyre løsning, og 73 for og 53 mod den billige løsning.

Vi undrer os over, hvordan Lejerbo kan skrive, det er den dyre løsning, der er valgt, når der er flere stemmer for den billige løsning. Det kan måske hænge sammen med, at Lejerbo har ønsket, at det skal foregå ved Urafstemning, hvilket har skabt stor forvirring til afstemningen samt at der var sendt 2 + 2 stemmesedler ud til hver lejlighed.

Vi håber på en ny proces med en ny afstemning, hvor det er klart og tydeligt, hvad der stemmes om. Samt en postkasse, der forventes at kunne indeholde samtlige af stemmesedlerne, uden at de hænger ud af indkastet.

Lars Schmidt fra Lejerbo er løbende blevet kontaktet af beboer, som har været bekymret over processen, men uden held.

Alle skrivelser med mere, der er sendt til beboerne, er forelagt lokalavisen.

Lejerbo er blevet forelagt læserbrevet, men har ikke ønsket at kommentere sagen med henblik på, at de har en løbende dialog om sagen med lejere og bestyrelse.

Publiceret 04 June 2019 15:00