Hans Andersen. Arkivfoto.

Hans Andersen vil sikre Hillerødmotorvejens Forlængelse - det vil Socialdemokratiet ikke, skriver han. Arkivfoto

DEBAT: Nu er det op til vælgerne, om vi får motorvej helt til Hillerød

Hans Andersen, folketingsmedlem for Venstre, valgt i Nordsjællands Storkreds, medlem af Transportudvalget

Vi står i den fantastiske positionen, at vi selv kan afgøre, om vi langt om længe får motorvej helt til Hillerød. Jeg har både plan og penge afsat i en politisk aftale, så med din personlige stemme til folketingsvalget kan vi komme helt i mål. Et rødt flertal vil derimod med al sandsynlighed betyde, at vi hælder muligheden for motorvej ud i jernbanenettet i Jylland.

Hillerødmotorvejen har stået øverst på min dagsorden. I dag bruger vi alt for meget tid på at holde i kø. Det går ud over vores familieliv, og det går ud over det lokale erhvervsliv i Hillerødområdet. Ikke mindst ser vi alt for mange ulykker på forlængelsen i dag. Det kan vi ikke acceptere. Nu er det vores tur til at få motorvej, og vi skal have gang i gravemaskinerne hurtigst muligt.

Afgørelsen ligger som sagt hos os selv. Efter at have kæmpet i årevis har vi nu blåt flertal på Christiansborg. Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat pengene i en trafikaftale, og det vil jeg følge helt til dørs.

Lige så vigtigt er det at sige, at Socialdemokratiet har afsat nul kroner til Hillerødmotorvejen. Socialdemokratiet har fremlagt en lang liste over eksempler – med fed streg under eksempler – på infrastrukturprojekter. Listen er underfinansieret med op til vanvittige 50 mia. kr. Så hvilke ryger fra listen? Ikke Togfonden, det ved vi. Formentlig heller ikke den 3. Limfjordsforbindelse i Mette Frederiksens valgkreds. Hun holder også fast i at bygge en helt overflødig bro over Vejle Fjord. Og så har Socialdemokratiet i øvrigt lige fremlagt en økonomisk plan, hvor man vil fjerne midler til byggeri af nye veje. Det lover ikke godt.

Lad os nu langt om længe få motorvej helt til Hillerød. Jeg har pengene, du har stemmen, og sammen kan vi komme helt i mål.

Publiceret 26 May 2019 14:00