Efterskolen Alterna ser

Efterskolen Alterna ser "fantastiske muligheder i en permanent multipark, hvor samarbejdet og arbejdet med og omkring unge i Hillerød ville få uvurderlige rammer fremadrettet," skriver forstander Martin Lysgaard. Arkivfoto: Martin Warming

DEBAT: "Fantastiske muligheder i en permanent multipark i Hillerød"

Martin Lysgaard, forstander, Efterskolen Alterna, Milnersvej 44-46, Hillerød

Debat Kære politikere

Som nabo har vi på Efterskolen Alterna et fantastisk samarbejde med Streetlab, Søren Lerche og de øvrige frivillige, der dagligt har sin gang i omgivelserne.

Det er for os et meget frugtbart samarbejde, der har også er med til at lære os som skole at tage del i det lokale frivillige arbejde, og til at prioritere vigtigheden af fælles ansvar for lokal velfærd.

Det vil være en arena for fællesskab, læring og fritidsaktiviteter både for udsatte minoritetsgrupper såvel som etablerede foreninger og læringsinstitutioner m.m

Med den udvikling i vores bevidsthed afføder det nye muligheder for os som skole, og er blandt andet medvirkende til, at vi i skrivende stund er midt i en udvikling af et kommende samarbejde med DGI og Røde Kors.

Med udgangspunkt i ovenstående ser vi fantastiske muligheder i en permanent multipark, hvor samarbejdet og arbejdet med og omkring unge i Hillerød ville få uvurderlige rammer fremadrettet.

Det vil være en arena for fællesskab, læring og fritidsaktiviteter både for udsatte minoritetsgrupper såvel som etablerede foreninger og læringsinstitutioner m.m. Samtidig vil denne ramme være et boost for de frivillige aktiviteter, der blomstrer rundt omkring i byen, der vil modtage det som en anerkendende håndsrækning som tak for det ansvar, der dagligt tages af mange til fælles glæde og gavn.

Det vil give mulighed for at videreudvikle og endda nyskabe noget unikt, der fremadrettet vil være med til at samle Hillerød som fællesskab i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag.

Så kære politikere og forvaltning. Vi håber, at I under de kommende forhandlinger, hvor det er jeres store og vigtige opgave med at forvalte de kommunale midler, vil prioritere dette tiltag.

Og borgere, tal om det her på gader og stræder. Ikke fra et udgangspunkt om mangel eller negativitet, men fra et perspektiv om de muligheder og fremtidige perspektiver, der ligger foran os.

Det er sådan, vi flytter vores allerede gode omstændigheder til nye højder.

Publiceret 24 April 2019 15:00