"Prognoser fortæller os, at der forventes op imod 16.400 flere køretøjer om dagen i 2025 på projektstrækningen," skriver Mette Abildgaard (K) om Hillerødmotorvejens Forlængelse. Pressefoto

DEBAT: Nu udvider vi Hillerødmotorvejen

Mette Abildgaard (K), gruppeformand, folketingskandidat i Nordsjælland

Debat Hver dag pendler tusindvis af mennesker mellem Nordsjælland og København. Og hver dag de sidste mange år, har bilisterne efterlyst, at Hillerødmotorvej rent faktisk bliver lavet til motorvej fra Allerød til Isterødvejen i stedet for den nuværende motortrafikvej. Nu har regeringen med Dansk Folkeparti fundet penge til en udvidelse af Hillerødmotorvejen, og dermed sikrer vi kortere rejsetid i fremtiden.

Hverdagen skal hænge sammen, og vores tid fra hjemmet til vores arbejdsplads har stor betydning

Jeg er rigtig glad for, at vi med en ny infrastrukturplan får afsat midler til at omdanne motortrafikvejen til en egentlig motorvej. Prognoser fortæller os, at der forventes op imod 16.400 flere køretøjer om dagen i 2025 på projektstrækningen. Trafikken på strækningen mellem Hillerød og Allerød vil altså i 2025 være meget større end den er i dag.

Derudover øger vi trafiksikkerheden ved at udbygge til motorvej. Vi ser desværre mange ulykker, hvor motorvejen og motortrafikvejen støder sammen. Det er derfor en vigtig og nødvendig politisk prioritering.

En udvidelse vil ikke bare være til gavn for pendlerne. Det vil også være en samfundsmæssig gevinst, når mange tusinde bilister hver dag til sammen vil opnå en stor kollektiv tidsbesparelse.

Vi ved også, at tidsforbruget fra byen og ud til landet har stor betydning for de familier, der ønsker at flytte ud af byen. En kortere rejsetid vil give flere mod på at bosætte sig i Hillerød og omegn, og det vil være endnu en meget positiv effekt af en ny Hillerødmotorvej.

I Det Konservative Folkeparti arbejder vi for de danske familier. Hverdagen skal hænge sammen, og vores tid fra hjemmet til vores arbejdsplads har stor betydning. Vi har nu kæmpet for bedre veje til de danske bilister, og det vil vi blive ved med.

Publiceret 16 March 2019 14:00