Hillerød Bibliotek inviterer til en samtale om helte. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Gudrun Bach er begejstret for bibliotekets nye rum 'Stemningen'. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: "Det er ligesom at have fødselsdag og modtage en gave"

Gudrun Bach, Slettebjerget 174, 3400 Hillerød

Hillerød Bibliotek afholdt 5. marts et filmarrangement i lokalet 'Stemningen'. Filmen om Stefan Zweig: Farvel Europa, blev vist.

Lokalet 'Stemningen' har jeg aldrig set før. Der var en væg med træpaneler, som havde lidt forskellig overflade og tykkelse, så nogle trådte lidt længere frem end andre. Der var fire meget smukke sofaer med puder i og små borde ud for. På bordene kunne man stille sin kop med gratis te, kaffe og et stykke chokolade. Belysningen var meget behagelig.

Det er ligesom at have fødselsdag og modtage en gave, som du ikke helt kan forstå, at du har fortjent

Du får at vide, at du er noget værd, når nogen har gjort sig umage med at indrette så smukt et rum, for at du kan få en god oplevelse. Du får at vide, at du er noget værd, når nogen har brugt deres kompetence til at finde frem til og vise en fantastisk smuk og vedkommende film. Og ovenikøbet bagefter giver plads og rum til, at vi kan dele oplevelsen.

Det hele er gratis at deltage i. Det er ligesom at have fødselsdag og modtage en gave, som du ikke helt kan forstå, at du har fortjent.

En anden gang, hvor jeg har oplevet noget tilsvarende, var, da forlængelsen af cykelstien fra Ny Hammersholt til Allerød stod færdig. Det smukke gamle stendige mod skoven var renoveret. For at gøre plads til cykelstien var hele vejen flyttet udenom et smukt gammelt bondehus. Alt blev så omhyggeligt udført. Og det er stadig et fantastisk syn at se op mod stendiget og skoven bagved.

Jeg er ikke enig i alle kommunale dispositioner. Men jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over alt det, som fungerer

Jeg er ikke enig i alle kommunale dispositioner. Men jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over alt det, som fungerer. At der rundt om i kommunen er ansat folk, som er kompetente og gør sig umage, og som derfor gør en forskel for os andre i planlægning og udførelse af diverse opgaver.

Publiceret 12 March 2019 15:00