Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Gigantisk svigt af børn med handicap i Hillerød

Ulrik Christensen, Kildedalen 66, 3400 Hillerød

En større gruppe af forældre til børn med handicap er i nød og desperation over groteske forhold i kommunens forvaltning, gået sammen om at råbe borgmester og politikere op. I særdeleshed Peter Frederiksen og borgmester Kirsten Jensen må sidde med en grim smag i munden. Siden november har de siddet med en kolossal stak sager om et stort antal handicappede børn i kommunen, hvor deres egen forvaltning er direkte ansvarlig for en væsentlig forværring af børnenes sundhedsmæssige tilstand.

Frederiksborg Amts Avis kører en artikelrække, der i gruopvækkende detaljer dokumenterer et svigt og et menneskesyn, som ikke hører hjemme i vores Danmark. I Hillerød kommune vejer økonomien højere end mennesket.

Borgmester og byråd er ved adskillige lejligheder blevet opfordret til handling og løsninger, men med et minimum af anstændighed til følge.

Mette Thiesen (Nye Borgerlige) forlanger som den eneste uvildig kulegravning. På intet tidspunkt har hverken byråd eller forvaltning udvist skyggen af empati eller anger. Vi oplever en borgmester, der lader hånt om sit partis grundlæggende værdier og en udvalgsformand, der kommer med bortforklaringer i stedet for at udvise menneskelighed. Det nye mantra i kommunens værdioplæg synes at være "jeres børn, ikke vores ansvar".

Børnenes behov forsvinder ikke, og jeres opslidningstaktik, trusler om tvangsfjernelser, obstruktion af lovgivningen og myriader af lovovertrædelser hjælper ikke jer her. I er bestyrelsen i en virksomhed, der holder hånden over en så anløben ledelse og kultur, at det skriger til himlen. Vi er mange, der er DYBT rystede over, hvad der foregår i Hillerød kommune. Dette ER byrådets ansvar, og vi forlanger handling NU.

Følg os på Facebook

https://www.facebook.com/Handicap-opr%C3%A5b-Hiller%C3%B8d-248323169398189/

Hillerød Posten har forelagt læserbrevet for borgmester Kirsten Jensen.

Kirsten Jensen skriver i en kommentar:

"Jeg læser, lytter til og taler med borgerne i de mange møder, vi har holdt og har aftalt at holde. Vi er kun interesserede i et godt samarbejde, og har intet ønske om sager, som er gået i hårdknude. Hvis de gør det alligevel, er vi interesserede i at få dem løst. Vi skal lære, hvor vi kan gøre tingene anderledes eller bedre. Vi har mange sager igennem vores familieafdeling og i langt de fleste tilfælde forløber samarbejdet godt. Der hvor det ikke går, som alle parter ønsker, skal vi naturligvis se på, hvad vores andel i f.eks. mangelfuld kommunikation er.

Vi kan ikke kommentere enkeltsager. Det er forbudt, og det kan naturligvis ikke være anderledes. De samtaler og eventuelle konflikter, borgere kan have med kommunen, skal borgeren være helt sikker på er tavshedsbelagt, og dem må og skal en kommune aldrig kommentere i pressen."

Publiceret 12 February 2019 15:00