"Forældre, der har børn med særlige udfordringer, har rigeligt at slås med i forvejen. De skal ikke møde en mur, når de kommer til kommunen med råb om hjælp," skriver Mette Thiesen fra Nye Borgerlige. Pressefoto

DEBAT: Borgerne skal ikke møde en kommunal mur

Mette Thiesen, byrådsmedlem i Hillerød Kommune og folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds for Nye Borgerlige

Frederiksborg Amts Avis har de seneste dage skrevet om, hvordan flere forældre i Hillerød Kommune oplever store samarbejdsvanskeligheder med kommunens forvaltning. Flere børn med handicap eller psykiske diagnoser har ikke været i skole i længere tid, fordi de af forvaltningen er visiteret til et tilbud, som langtfra er det rigtige.

Det er helt grotesk. Forældre, der har børn med særlige udfordringer, har rigeligt at slås med i forvejen. De skal ikke møde en mur, når de kommer til kommunen med råb om hjælp.

Flere børn med handicap eller psykiske diagnoser har ikke været i skole i længere tid, fordi de af forvaltningen er visiteret til et tilbud, som langtfra er det rigtige

Derfor har jeg bedt om, at der laves en ekstern uvildig undersøgelse af området. Det er på ingen måde i orden, at forældre ikke føler, de bliver hørt eller imødekommet.

Til februar kommer sagen på byrådsdagsordenen. Jeg håber, at de andre byrådsmedlemmer vil bakke op.

Publiceret 29 January 2019 14:00