Sundhedsreformen er er først og fremmest et forsøg på at tilfredsstille DF og holde partiet tæt på den borgerlige fløj. Med den manøvre tages hele sundhedsvæsnet som gidsel,skriver Lise Müller fra SF. Pressefoto

Sundhedsreformen er er først og fremmest et forsøg på at tilfredsstille DF og holde partiet tæt på den borgerlige fløj. Med den manøvre tages hele sundhedsvæsnet som gidsel,skriver Lise Müller fra SF. Pressefoto

DEBAT: Sundhedsreform er ikke nytænkning, men en spareøvelse

Lise Müller, næstformand i SF, folketingsmedlem og -kandidat, sygeplejerske, Løvspringsvej 12, Charlottenlund

Regeringens udspil til en sundhedsreform er ikke udtryk for nytænkning, sådan som Anne Ehrenreich og Kristian N. Jensen (V) påstår (Hillerød Posten 22. januar).

Den er først og fremmest et forsøg på at tilfredsstille DF og holde partiet tæt på den borgerlige fløj. Med den manøvre tages hele sundhedsvæsnet som gidsel.

Løkke lægger op til 40.000 færre indlæggelser i en tid, hvor demografien ændrer sig drastisk, og hvor overbelægninger og tidligere udskrivelser er hverdagskost. Det vil naturligvis – som altid – ramme de ældre og sårbare hårdest, desværre

En ny reform 12 år efter den sidste er ikke det et udpint og fortravlet sundhedsvæsen har brug for. Det risikerer i stedet at handlingslamme det i årene fremover, mens man finder ud af, hvem der skal bestemme hvad.

Der er stort set ingen nye penge i den nye reform, for størstedelen af de seks milliarder kroner i den såkaldte nærhedsfond er penge, der allerede er disponeret og afsat.

Løkke lægger op til 40.000 færre indlæggelser i en tid, hvor demografien ændrer sig drastisk, og hvor overbelægninger og tidligere udskrivelser er hverdagskost.

Det vil naturligvis – som altid – ramme de ældre og sårbare hårdest, desværre.

Husk på at de små hospitaler blev lukket, for at de ældre medicinske patienter skulle have samme specialiserede tilbud som alle andre. Nu skal de så slet ikke indlægges. Det er tæt på at være en skandale.

Venstre i Nordsjælland skulle hellere kæmpe for, at det nye Nordsjællands Hospital blev stort nok til at undgå overbelægning.

De burde også kæmpe for, at specialisering ikke betyder, at man glemmer at koordinere, og de burde kæmpe for at sikre mere personale og ressourcer til sundhedsvæsnet i stedet for at tilfredsstille DF.

Husk på at de små hospitaler blev lukket, for at de ældre medicinske patienter skulle have samme specialiserede tilbud som alle andre. Nu skal de så slet ikke indlægges. Det er tæt på at være en skandale

Kommunerne er i fuld gang med at bygge kompetencer op. Det bør de fortsat have ressourcer til.

Alle de gode hensigter i regeringens udspil kan man sagtens arbejde med i den nuværende struktur uden at afmontere den demokratiske forankring.

Publiceret 24 January 2019 15:00