Bevar og renover de to huse på Vibekevej, som står til at blive revet ned, når Hildis Have skal bygges, og giv dem til beboerne, foreslår Michael Liesk. Arkivfoto: Martin Warming

Bevar og renover de to huse på Vibekevej, som står til at blive revet ned, når Hildis Have skal bygges, og giv dem til beboerne, foreslår Michael Liesk. Arkivfoto: Martin Warming

DEBAT: "Lav Vibekevej 9 og 11 om til beboerhuse"

Michael Liesk, Humlehaven 16, Hillerød

debat Høringsperioden for det kommende byggeri af 2. etape Hildis Have er sluttet. Det står klart, at bygherre igen har fået en lokalplan, hvor man tillader at bygge højere og hæve bebyggelsesprocenten, og hvor det står klart, at de to bevaringsværdige ejendomme Vibekevej 9 og 11 rives ned.

Mange har beklaget den proces, og ikke mindst har museet (Nordsjællands Museum, red.) givet en retfærdig grund til, at disse huse, som en del af byens historie, får lov til at blive stående.

Det kan godt være, at husene er medtaget, men der er ingen lov, der hindrer, at man renovere og sætter dem i stand, så de kan fortsætte med at være en del af det ”gamle”Hillerød, der på mange områder er under stor forandring.

Jeg skal derfor foreslå, at bygherre renoverer disse ejendomme, og at de efterfølgende gives til beboerne på Vibekevej og Hildis Have.

Bygherre har svanemærkning og bæredygtighed som profil, bæredygtighed er også at bevare og have respekt for historien og vores kulturarv.

Husene kunne danne rammen om aktiviteter og ikke mindst skabe fællesskab for de beboere, der bor i området. Se det kunne også være en god profil at lancere som bygherre.

Mon ikke man i 2019 kunne ændre nogle byggelinjer, så de to huse kunne blive en del af området. Alt skal vel ikke være parkeringspladser.

Se det vil være en fin gave til beboerne og til byens historie.

Publiceret 27 December 2018 14:00