"Store beslutninger træffes bedst gennem åbenhed og inddragelse. Prøv det næste gang," skriver Peter Krygell om byrådet og Hillerød Forsynings bestyrelses beslutning om at droppe geotermi. Arkivfoto: Jbt

DEBAT: "Geotermi – lærestykke om hvordan man ikke bør gøre"

Peter Krygell, Leerbjerg Lod 19, 3400 Hillerød

Der blev i 2012-2013 lagt store planer og over årene investeret 15 millioner kroner i geotermi. Der forlød undervejs intet om at opgive projektet og åbne op for private aktører, men lovgivningen krævede, at der i 2018 skulle tages en beslutning om, hvorvidt Hillerød Forsyning skulle fortsætte projektet.

Der var god tid til at inddrage offentligheden om overvejelserne. Men i ingen af årene 2014-2018 kom geotermi på dagsordenen i Hillerød Byråd, og intet sivede ud fra de lukkede bestyrelsesmøder i Hillerød Forsyning. Stærke kræfter holdt tæt, og traf deres valg om at stoppe projektet, men formalia blev naturligvis overholdt.

Der var god tid til at inddrage offentligheden om overvejelserne. Men i ingen af årene 2014-2018 kom geotermi på dagsordenen i Hillerød Byråd, og intet sivede ud fra de lukkede bestyrelsesmøder i Hillerød Forsyning

Det skulle gå mægtig hurtigt, og beslutningen om geotermi tog byrådet på et lukket temamøde 31.10.2018, bekræftet af en ekstraordinær generalforsamling i Hillerød Forsyning samme dag.

Energistyrelsen fik besked og Hillerøds geotermiprojekt lukkede per 30.10.

Store beslutninger træffes bedst gennem åbenhed og inddragelse. Prøv det næste gang.

Publiceret 18 December 2018 14:00