En idé til en julegave er et kursus i førstehjælp, skriver formand for Røde Kors i Hillerød, Bent Kauffmann. Arkivfoto

En idé til en julegave er et kursus i førstehjælp, skriver formand for Røde Kors i Hillerød, Bent Kauffmann. Arkivfoto

DEBAT: "Giv en alternativ julegave"

Bent Kauffmann, formand, Røde Kors, Hillerød Afdeling, Slettebjerget 36, Hillerød

Fra Røde Kors i Hillerød kommer en mulig løsning på spørgsmålet: Hvad skal vi give i julegave til en af dem vi holder af, men som ikke rigtig har nogle specielle ønsker?

Netop offentliggjorte tal viser, at hver femte indbygger aldrig har lært førstehjælp, og mange har ikke fået førstehjælpen repeteret i flere år.

Hvis man netop gerne vil give en gave, der kan give lidt mere sikkerhed i hverdagen, og måske endda blive rigtig livgivende på et tidspunkt, så anbefaler Røde Kors, at man giver et førstehjælpskursus i julegave.

Gaven kan være på et fire timers kursus, hvor man lærer om førstehjælpens fire hovedpunkter, om Stabilt Sideleje, om Hjerte-Lunge-Redning, og om brugen af en hjertestarter.

Et andet kursus er på otte timer og indeholder de samme moduler som på de fire timer, men har yderligere en del viden og øvelser omkring førstehjælp i trafikken. Dette kursus er i øvrigt lovpligtigt til et kørekort.

Ideen med at give et førstehjælpskursus kan helt lavpraktisk være, at modtageren af kurset vil føle sig mere sikker, både i familien, i trafikken, på arbejdspladsen og i fritiden. Giveren kan jo desuden glæde sig over, at modtageren vil turde gøre noget, hvis hun eller han på et tidspunkt er tæt på en, der har brug for hjælp.

Røde Kors i Hillerød afholder en del kurser i Frivilligcenter Hillerød, og man kan se yderligere om kurserne, datoer, og melde sig på røde kors' hjemmeside: www.rodekors.dk/førstehjælp.

Røde Kors ønsker alle en rigtig god og sikker jul!

Publiceret 09 December 2018 17:00