"Det er jo en åben invitation til indbrudstyve. De vil kunne udvælge deres emner fra bilen ved blot at gennemkøre villavejene med et par dages mellemrum," skriver Jan Holgersen. Arkivfoto

DEBAT: Nej tak til at køre affaldsbeholdere frem til skel

Jan Holgersen, Bygaden 11, Nr. Herlev, 3400 Hillerød

Der er nu fremsat forslag om, at alle husejere skal køre deres affaldsbeholdere frem til skel om morgenen på afhentningsdagen. Jeg håber, at et flertal i byrådet vil stemme imod dette forslag.

Jeg vil ikke se frem til at skulle modtage en sms fra kommunen hver eneste uge året rundt om mine affaldsbeholdere. Jeg får det nærmest dårligt ved tanken

Ændringen vil indebære, at husejerne løbende og minimum en gang om ugen skal beskæftige sig med dette emne, som nok de færreste vil finde særlig interessant, og holde sig opdateret på, hvordan afhentningsdagen ændrer sig i forhold til højtider, helligdage mv. Jeg vil ikke se frem til at skulle modtage en sms fra kommunen hver eneste uge året rundt om mine affaldsbeholdere. Jeg får det nærmest dårligt ved tanken.

Ordningen vil være problematisk ved husejerens bortrejse. Vi kan trille beholderne frem til vejen inden afrejse, javel. Så kan de står der i adskillige dage. Men man er der måske heller ikke til at stille beholderne tilbage. Så kan de stå ved vejen i yderligere en tid. Det er jo en åben invitation til indbrudstyve. De vil kunne udvælge deres emner fra bilen ved blot at gennemkøre villavejene med et par dages mellemrum.

I vores husstand støtter vi gerne op om kommunens initiativer om affaldssortering og optimeringer, så længe de er rimelige også i den praktiske udførelse

Ændringsforslaget kommer oven i, at vi gennem de senere år har indrettet vores ejendomme efter kommunens krav om maksimal afstand til beholderne, terrænhældning, belysning med videre.

I vores husstand støtter vi gerne op om kommunens initiativer om affaldssortering og optimeringer, så længe de er rimelige også i den praktiske udførelse. Det er ikke tilfældet med det fremsatte forslag.

Publiceret 07 December 2018 15:00