Nettet faldet hele tiden ud og ligger og roder nede omkring 3-5 mbits pr. sekund hos Carsten Leegaard i Hillerød. Arkivfoto

Nettet faldet hele tiden ud og ligger og roder nede omkring 3-5 mbits pr. sekund hos Carsten Leegaard i Hillerød. Arkivfoto

DEBAT: Bedre internet i ørkenen end i Hillerød

Carsten Legaard, Slotsvænget 43,1, Hillerød

For nylig var jeg på rejse. I Mellemøsten. I ørkenen. Via et lokalt indkøbt dataabonnement havde jeg fuld og ubesværet internet-dækning og -data dér i ørkenen og kunne kombinere rejseliv med arbejdsliv.

Her i Hillerød er det lige modsat. Jeg bor og arbejder rimelig centralt i byen, men her falder nettet hele tiden ud og ligger og roder nede omkring 3-5 mbits pr. sekund.

Jeg tror, jeg rejser tilbage til Mellemøsten, så jeg kan få mig noget ordentligt internet

Jeg betaler 500 kroner om måneden, men kan ikke passe mit arbejde online og f. eks. heller ikke se tv uden hyppige udfald. Alle teleselskaber leverer ensartet lav ydelse her på adressen. Sikkert fordi staten har solgt sit kobbermonopol til et af dem, YouSee, så ingen andre kan komme til.

Hillerød Kommune har sikret, at dette lavmål fortsætter de næste 50 år ved at sælge elforsyningen til et jysk forsyningsselskab, som ikke gider eller evner at levere fibernet på Sjælland – i hvert fald ikke denne del af Sjælland.

Jeg tror, jeg rejser tilbage til Mellemøsten, så jeg kan få mig noget ordentligt internet.

Publiceret 05 December 2018 13:00