DSB og kommunen har begge svaret Pia Colère, at den anden part har ansvaret for busstationen. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DSB og kommunen har begge svaret Pia Colère, at den anden part har ansvaret for busstationen. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Hvem har ansvaret for busterminalen?

Pia Colère Slangerupgade 10, Hillerød

Det er lidt komisk, hvis man kunne være sikker på, det ikke ender tragisk.

Det siges, at Hillerød kommune har ansvaret for vedligehold af busterminalen ved stationen. Men min henvendelse til kommunen lægger ansvaret over på DSB.

DSB sender en mail som svar på min skrivelse om den enormt dårlige forfatning af Hillerød Busterminal ved stationen. Først skriver han: Beskriv tilstanden og send gerne fotos. Dernæst skriver han som svar på beskrivelsen, at han har undersøgt det nærmere, og at det er Hillerød Kommunes ansvar.

Hillerød Kommunes Trafik, Vej og Park-afdeling skriver som svar, forelagt samme beskrivelse og adskillige Borgertips, at det er DSB, der har ansvaret for busterminalen.

Det siges, at Hillerød kommune har ansvaret for vedligehold af busterminalen ved stationen. Men min henvendelse til kommunen lægger ansvaret over på DSB

Fint, så der skal lig på bordet, når loftstræværket giver endelig efter for mug og fugt og råddenskab, som lige nu synes ved, at loftspladerne hænger i tynde rustne søm, og der vælter kaskader ned i hovedet på passagerne, og store pytter dannes på gangarealet, som skal forestille at være overdækket, og man skal løbe spidsrod på gangarealet, dels for ikke at blive gennemvædet og dels for at undgå, at man får loftsbjælker i hovedet.

Selve bænkopstillingerne hænger på løse bagbrædder, som giver efter, når kan sætter sig plus, at bænken modsat skillevæggen både løfter og sænker sig skiftevis, når man rejser eller sætter sig.

Fint, så der skal lig på bordet, når loftstræværket giver endelig efter for mug og fugt og råddenskab, som lige nu synes ved, at loftspladerne hænger i tynde rustne søm, og der vælter kaskader ned i hovedet på passagerne

Skraldespandene er gamle og slidte og grimme. Mit gæt er, at terminalen aldrig har været vedligeholdt siden indvielsen, fordi DSB og Hillerød kommune har glemt, allerede dagen efter, hvem af dem, der stod for opførelsen. Mon ikke dette er eklatant ansvarsforflygtigelse fra begge instanser?

Publiceret 20 November 2018 14:00