Hvorfor er hele spørgsmålet om geotermi blevet tavshedsbelagt, spørger Tue Tortzen. Arkivfoto: Claus Beyer

Under sagens behandling i både Forsyningens bestyrelse og Byrådet talte jeg imod at afskaffe ordningen, men det lå de andre politikere meget på sinde, at vi skulle spare, skriver Tue Tortzen. Arkivfoto: Claus Beyer

DEBAT: Haveaffald: "Lyt til borgerne"

Tue Tortzen (Enedhedslisten), medlem af byrådet og bestyrelsen i Hillerød Forsyning

En lang række borgere og grundejere har kritiseret beslutningen om at stoppe den kommunale afhentning af haveaffald.

Debatindlæggene viser, at borgerne mange steder lægger deres affald i fælles bunker, og derfor kan man ikke regne med de tal, vi fik oplyst, da vi behandlede sagen – der er flere brugere end oplyst.

Derfor er det kommunale tilbud et gode, som vi bør beholde

Under sagens behandling i både Forsyningens bestyrelse og Byrådet talte jeg imod at afskaffe ordningen, men det lå de andre politikere meget på sinde, at vi skulle spare. Jeg foreslog så, at vi laver ordningen om, så vi kun tilbyder flishugning. Plænegræs, blade og andre bløddele kan man kompostere i sin egen have – det er også bedst, at næringsstofferne bliver samme sted.

Under sagens behandling i både Forsyningens bestyrelse og Byrådet talte jeg imod at afskaffe ordningen, men det lå de andre politikere meget på sinde, at vi skulle spare

Tilbage bliver grene og stammer, og hvis man ikke har bil, er det meget besværligt eller dyrt at komme af med dem.

Derfor er det kommunale tilbud et gode, som vi bør beholde, og vi bør som politikere lytte til de mange borgere, som gør opmærksom på, at de får problemer, hvis ordningen afskaffes.

Borgerinddragelse – var det ikke et slogan i valgkampen ?

Publiceret 09 November 2018 09:14