Solceller anläggs på taken på flerbostadshusen på Stallgatan, Plogvägen och Eklundagatan.

Arkivfoto Foto: Martin Wingren

DEBAT: "Solceller skal være en del af fremtidens energi"

Frederik Mulla Hansen, Grønnevang Skole, praktikant hos folketingsmedlem for SF Jacob Mark i uge 41

Danmark skal være grønt og energivenligt, og derfor skal vi have mere solenergi i Danmark.

I dag kommer kun 2 % af vores energi fra solceller. Det er bestemt ikke nok, når eksempelvis 17 % kommer fra kul, som forurener i ekstreme mængder. Kullet ødelægger vores klima og miljø.

Derfor vil SF satse på solcelleenergi, fordi det er grønt, moderne og bæredygtigt. Solen stopper aldrig med at være der og er altid klar til at levere sin energi til os mennesker – og derfor skal vi have mere solenergi.

Forskere bebuder, at ca. mellem 10 og 15 % af vores energiforbrug burde komme fra solceller. I Danmark skal vi give de bedst mulige forudsætninger for at udbygge solcelleanlæg, for vores energiforbrug kan ikke dækkes af vindmøller alene.

Problemet med vindmøller er, at hvis det for eksempel er så varmt, som vi så i sommer, drejer vindmøllerne ikke rundt, når det ikke blæser. Og så bliver vi nødt til at importere sort energi fra norske eller tyske energireserver.

Et flertal af danskerne ønsker virkelig at støtte den bæredygtige udvikling, og mange har allerede fået opsat solceller på deres hustage. Det samme ønsker jeg. Solenergi er noget, vi skal satse på i fremtiden.

Publiceret 29 October 2018 21:00