"”Længst mulig i egen bolig” har parolen lydt i mange år – nu måske med den tilføjelse ”helst uden have”," skriver ÆldreSagens formand i Hillerød. Arkivfoto

DEBAT: ÆldreSagen: Bekymret for afskaffelse af haveaffaldsordningen

Torben Møller-Andersen, formand for Ældre Sagen i Hillerød

Der har i den senere tid været en livlig debat om beslutningen om at afskaffe haveaffaldsordningen. Mange har udtrykt deres utilfredshed – og undren over de argumenter, der er fremført for afskaffelsen.

Der er jo ikke tale om ”raketvidenskab”, og hvis der er en vilje, så kan der vel også findes en vej

I Ældre Sagen i Hillerød er vi på vegne af mange ældre medborgere også bekymret for denne beslutning. Ikke alle er lige mobile til selv at skaffe haveaffaldet af vejen eller har egen bil med trailer for den sags skyld. Netop for den gruppe er haveaffaldsordningen en stor hjælp.

Måske er der nogle praktiske udfordringer med den nuværende ordning, som formanden for Hillerød Forsyning Klaus Markussen har udtalt sig om, men der er jo ikke tale om ”raketvidenskab”, og hvis der er en vilje, så kan der vel også findes en vej.

”Længst mulig i egen bolig” har parolen lydt i mange år – nu måske med den tilføjelse ”helst uden have”!

Nej, der er ikke tale om, at der nu rokkes ved kernevelfærden - men derimod om en ganske fornuftig og indlysende løsning på en praktisk udfordring for mange ældre. ”Længst mulig i egen bolig” har parolen lydt i mange år – nu måske med den tilføjelse ”helst uden have”!

Publiceret 18 October 2018 13:00