Sådan kommer Hillerøds nye bydel til at se ud - engang. Foto: Illustration fra M. Goldschmidt-koncernen

Det burde være en enkel sag for en dygtig entreprenør at lave en plan for at holde Banestien åben, når den nye bydel Frederiksbro bygges, skriver Christine Wennerberg. Illustration: Mangor & Nagel

DEBAT: "Vi blæser da på lokalplaner"

Christine Wennerberg, Frejasvej 52, 3400 Hillerød

Hvad skal vi med lokalplaner, offentlig høringer osv., når byrådet løber fra dem ved det mindste pip fra entreprenører og bygherrer. Kære bygherre - drop dog kajakker og luftkasteller, og hold vores sti åben!

Lokalplanen for Møllebro angiver klart, at Banestien ved Roskildevej skal holdes åben som offentlig fællessti evt. ved ændret forløb under byggeriet. Indskrivningen i lokalplanen om at holde Banestien åben er en vigtig passus for os, der bor, studerer, eller arbejder på ”den anden side” af tunnelen under Roskildevej.

Kære bygherre - drop dog kajakker og luftkasteller, og hold vores sti åben!

Det burde være en enkel sag for en dygtig entreprenør at lave en plan for at holde Banestien åben. I København kan man håndtere metrobyggeri på Kongens Nytorv i årevis, uden at fodgængere og cyklister forhindres i at komme frem. Hvad er udfordringen i Hillerød ud over at det er lidt besværligt at tage hensyn?

Optimistisk modtog vi sidste år annonceringen af lukningen i 10 uger af stien i forbindelse med spildevandsledningsarbejdet langs Roskildevej. Vi cyklede og gik tålmodigt igennem pløre, vand og over ujævne jernplader i månedsvis, i håb om at det snart var slut. Lukningen blev forlænget igen og igen, indtil den i alt blev på 10 måneder.

Vi cyklede og gik tålmodigt igennem pløre, vand og over ujævne jernplader i månedsvis, i håb om at det snart var slut

Den lukning var ikke planlagt, og vi - og entreprenøren - kunne ikke have forudset, hvor omfattende det ville blive. Med møllebroprojektet er det anderledes. Banestien lukkes igen – nu i tre år og under hele første fase af møllebrobyggeriet.

At vi har tålt en lukning før, bliver nu brugt i argumentationen for at lukke helt. Det er ikke i orden. Og hvad med næste fase, hvor den grønne kile skal etableres og gennemskære Banestien ? Er der en plan for det? Bliver vi mon spurgt?

Publiceret 09 October 2018 19:30