Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: "Cykelstier for alle pengene"

Tue Tortzen, byrådsmedlem for Enhedslisten, Slettebakken 1, Hillerød

Da centrum-venstrepartierne lavede budget i 2011 fik miljø – og teknikudvalget til opgave at sørge for cykelstier fra Skævinge til Hillerød, fra Hillerød til Nr. Herlev, fra Ll. Sverige langs Gl. Frederiksborgvej til bygrænsen ved Allerød og fra Nødebo til Jespervej (den tidl. Kulsvierskolen).

Nødebo-stien har godt nok trukket ud, men snart er alle fire stier færdige til en samlet pris af knapt 47 millioner.

Desværre er tempoet gået af bevillingerne til cykelstier, efter at Socialdemokratiet har valgt at se til højre (læs Venstre) i byrådssalen

Nu kan de fleste børn cykle trygt til skole fra landsbyerne, og vi andre kan trampe på arbejde eller indkøb uden livet som indsats – i alt fald på disse ruter.

Det var en af Fælleslistens (nu Enhedslistens) mærkesager, og det blev fulgt op med mere cykelsti langs Frederiksværksgade, Tamsborgvej og ekstrabevillingen på 10 millioner til Holmegårdsvej.

I forhandlingerne om 'Møllebro- projektet' lykkedes det at få M. Goldschmidt til at betale halvdelen af en cykelsti langs Frejasvej, og i sidste års budget blev der sat penge af til at føre en sammehængende cykelsti helt ud til Selskov Stadion – med forbindelse videre til Gadevang.

Det lykkedes derimod ikke at færdiggøre cykelstien på øverste del af Milnersvej – der er farlige situationer hver eneste dag, men Socialdemokratiet satte sig imod, og arbejdet blev ikke udført, selvom det var med i budgettet. Det skylder de stadig en forklaring på.

Det lykkedes derimod ikke at færdiggøre cykelstien på øverste del af Milnersvej – der er farlige situationer hver eneste dag

Der er stadig meget langt til målet - at man kan færdes trygt på cykel på alle ruter i by og på land. Det gælder i høj grad bymidten, men også strækninger på landet som f.eks fra Bendstrup og Nejede til Alsønderup og fra Gørløse til Strø/Skævinge.

Desværre er tempoet gået af bevillingerne til cykelstier, efter at Socialdemokratiet har valgt at se til højre (læs Venstre) i byrådssalen.

Publiceret 06 October 2018 20:00